Vidiauto Novosti Najave Google Maps od sada prikazuje punionice

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 19.10.2018. 06:00

Poboljšan prikaz 

Google Maps od sada nudi i prikaz lokacija punjača električnih vozila

Google Maps od sada prikazuje punionice

Google Maps je uveo još jednu novost – prikaz punionica za električna vozila u čitavom svijetu, čime će olakšati svim vozačima električnih i hibridnih vozila.

Priznali mi ili ne, ali električna i plug-in hibridna vozila se već sad „nalaze na svakom ćošku“. Čak i kod nas, gdje je prodaja takvih modela mizerna, pa se znalo dogoditi da dođemo s testnim autom na punionicu, no sva mjesta su već bila zauzeta.

Toyota Prius Plug-In Hibrid Executive punjenje u shopping centru

Osim što će vas voditi najkraćim putem do punionice, prije nego krenete klikom na oznaku punionice možete vidjeti dodatne informacije – koliki je broj priključaka ili koja je jačina priključka, odnosno je li riječ o brzoj punionici ili ne.

Renault Zoe Intens R90 FP 5

Za pronalazak je potrebno upisati punionica, ev punionica ili takve fraze na engleskom jeziku – ''ev charging'' ili ''EV charging station''. No ne radi sve uvijek kako treba, barem ne u Hrvatskoj, pa tako nikakvim pretraživanjem nismo uspjeli dobiti rezultat punionica u npr. City Centru One ili kod Ikea-e, kao da ne postoje. No vjerojatno je situacija bolja u nekim drugim državama gdje su punionice dobro označene, a ne sumnjamo kako će Google u budućnosti ispraviti ovakve propuste.

google maps ev charger

Verzija za računala već prikazuje rezultate, no za rezultate na mobitelima potrebno je nadograditi Google Maps aplikaciju, bilo na Androidu ili iOS-u.

Ključne riječi:
ev punionice google maps punionica punionice električnih vozila
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.