Vidiauto Novosti Najave Električna Mazda na tržištu za 2 godine

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 03.12.2018. 06:17

Budućnost 

Električna Mazda dolazi 2020., ali se nastavlja i razvoj klasičnih motora

Električna Mazda na tržištu za 2 godine

Vrlo brzo ćemo vidjeti i serijsku Mazdu s električnim motorom, ali Mazda i dalje razvija nove benzinske i dizel motore.

Iako u posljednje vrijeme sve više proizvođača izbacuje dizel motore iz ponude, te nude više hibridnih i električnih modela, kod Mazde nije takav slučaj. Razlog za to je i mišljenje u Mazdi kako vrijeme benzinskih i dizel motora još uvijek nije pri kraju.

Mazda Koeru Concept straga

Mazda Koeru Concept

Tako je glavni čovjek za razvoj motora u Mazdi, Ichiro Hirose, izjavio kako će se nastaviti razvoj benzinskih i dizelskih motora, a do daljnjega će i dalje imati prednost pred razvojem električnih motora. Hirose smatra kako je moguće potrošnju klasičnih motora smanjiti i do 30 % u odnosu na trenutnu.

Mazda RX-8

Mazda RX-8

Osim novih tehnologija za benzinske i dizel motore, rečeno je kako će se u Mazdi vratiti razvoju rotacionih (Wankel) motora. Posljednji takav bio je ugrađen u sportsku Mazdu RX-8.

mazda 3

No u Mazdi se istovremeno razvija i prvi električni model, koji je planiran za 2020. godinu. Iz kompanije su naveli i kako neće biti riječ o elektrifikaciji nekog poznatog modela, već će biti riječ o potpuno novom vozilu. Osim toga, najavljuje se i atraktivan dizajn električnog automobila. Jo Stenuit, direktor europskog odjela za dizajn je izjavio: ''Ne želimo da naše EV izgleda kao hladnjak, kako izgledaju modeli drugih proizvođača''.

mazda skyactiv

Izgleda da će u budućnosti Mazda biti proizvođač koji će kupcima nuditi najširi spektar pogonskih agregata za svoja vozila. 

Ključne riječi:
benzinski motor dizel motor električni automobil Mazda SkyActiv Wankel
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.