Vidiauto Novosti Najave Premijera za električnu Hyundai Konu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 28.02.2018. 06:25

Električni crossover 

Električna Hyundai Kona s dosegom i do 470 km

Premijera za električnu Hyundai Konu

Nakon Ioniqa, Hyundai će predstaviti i potpuno električnu verziju svojeg kompaktnog crossovera Konu, koji će dolaziti u dvije verzije, a doseg će biti i do 470 km s jednim punjenjem.

Hyundai je za Auto salon u Ženevi pripremio električnu verziju svojeg najmanjeg crossovera, model Kona, koji je na tržištima prihvaćen prilično dobro. Stoga ni ne čudi kako je električna verzija stigla prilično brzo.

Hyundai Kona Electric straga

Hyundai Kona Electric će dolaziti u dvije verzije, odnosno jačine. Osnovna verzija će raspolagati sa 135 KS i imat će ugrađene baterije kapaciteta 39,2 kWh koje će nuditi doseg do 300 km. Maksimalna brzina ovog modela je 167 km/h, dok mu je za ubrzanje do 100 km/h potrebno 9,3 sekunde. Punjenje baterije na kućnoj utičnici traje 6 sati i 10 minuta, no 80% kapaciteta je moguće napuniti već za 54 minute na brzom punjaču.

Hyundai Kona Electric bočno

Jača verzija Kone Electric nudit će snagu od 204 KS koja nudi bolje ubrzanje do 100 km/h od 7,6 sekundi, dok je maksimalna brzina ista, te će brzinomjer stati na 167 km/h. No najveća prednost ove verzije je baterija kapaciteta 64 kWh i koja omogućuje doseg s jednim punjenjem do 470 km. Punjenje ove verzije na kućnoj utičnici traje 9 sati i 40 minuta, dok je 80% kapaciteta moguće napuniti za 54 na brzom, 100 kW, punjaču.

Hyundai Kona Electric punjenje

Osnovni dizajn se nije puno mijenjao, te se razlike u odnosu na običnu verziju odnose na novi branik bez klasične maske, te novi stražnji branik, a radi toga je i električna Kona duža za 15 mm u odnosu na klasičnu verziju. Također je promijenjen i dizajn 17-inčnih naplataka, koji su sada aerodinamičniji. Unutrašnjost također nije mnogo mijenjana te i dalje nudi dovoljno prostora za ovu klasu i prtljažnik od 332 litre, odnosno 373 l ako se gleda i prostor za spremanje kabela za punjenje.

Hyundai Kona Electric interijer

Bit će zanimljivo vidjeti kako će ovaj model proći na našem tržištu, jer se šuška o globalno „povoljnoj“ cijeni ovog modela radi čega bi ovaj model mogao imati veliki uspjeh. No to ćemo vidjeti do kraja godine kada će Hyundai Kona Electric stići na tržište.

Ključne riječi:
Electric Hyundai Kona
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.