Vidiauto Novosti Najave Honda najavila budući hibridni CR-V

Autor: IR Objavljeno: 18.09.2017. 06:00

Hibridni SUV 

Honda konceptom najavila budući hibridni CR-V 

Honda najavila budući hibridni CR-V

Na ovogodišnjem Sajmu automobila u Frankfurtu Honda je prikazala konceptni CR-V u hibridnoj verziji, što je ujedno i najava redizajnirane Honde CR-V.

Sve više se proizvođača okreće hibridnim verzijama svojih modela, a među njima je i Honda, koja već ima prilično dugu povijest hibridnih automobila, no po prvi puta će hibridno vozilo biti jedan SUV, točnije redizajnirana Honda CR-V u hibridnoj izvedbi, a koja bi na tržište trebala stići već sljedeće godine.

Honda CR-V Hybrid koncept bočno

Inteligentni i-MMD sustav (Intelligent Multi-Mode Drive) u Honda CR-V Hybrid prototipu sastoji se od dva agregata, električnog i 2.0-litrenog i-VTEC četverocilindričnog benzinskog agregata, koji se koristi za vožnju kao i za generiranje električne energije. Ovaj hibridni sistem ne zahtijeva klasične promjene brzina već umjesto toga koristi sustav fiksnih stupnjeva prijenosa.

Honda CR-V Hybrid koncept sprijeda

i-MMD sustav ugrađen u Hondu CR-V Hybrid samostalno određuje najefikasniji način korištenja električne energije i goriva, što znači da nema potrebe da vozač ručno određuje režim vožnje: EV Drive, HybridDrive i EngineDrive. U EV Drive režimu vožnje, električni agregat se napaja samo iz baterija, i pri tome nudi vožnju bez emisije ispušnih plinova. U HybridDrive režimu vožnje agregat s unutrašnjim sagorijevanjem generira električnu energiju i pogoni električni agregat. U ovom režimu višak snage agregata s unutrašnjim sagorijevanjem koristi se za punjenje baterija, a u EngineDrive režimu, pogon je samo na benzinski motor, s dostupnom "boost" funkcijom koja po potrebi aktivira električni u slučaju da je povremeno potrebno više snage. U većini slučajeva, tijekom gradske vožnje, vozilo će biti ili u HybridDrive ili EV Drive režimu vožnje, radi optimalne efikasnosti.

Honda CR-V Hybrid koncept straga

Nova Honda CR-V proizvodit će se u kombinaciji s Hondinim 1.5 l VTEC turbo benzinskim agregatom i sa 6-stupanjskim mjenjačem ili CVT mjenjačem, a zanimljivo je kako novi CR-V neće imati dizel opciju, barem ne na europskom tržištu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs

.::.