Vidiauto Novosti Najave Jeep je predstavio električni SUV Avenger

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 19.10.2022. 04:15

Jeep Avenger je prvi električni model tog proizvođača

Jeep je predstavio električni SUV Avenger

Najmanji Jeep je ujedno i prvi potpuno električni Jeep, koji će zahvaljujući 54 kWh bateriji imati doseg u gradskoj vožnji i do 550 km, odnosno do 400 km u mješovitoj vožnji.

Na Pariškom salonu automobila Jeep je predstavio Avenger, svoj najmanji model koji je namijenjen prvenstveno europskom tržištu, a koji je ujedno i prvi serijski potpuno električni model. On je napravljen na eCMP platformi grupacije koju već koriste modeli kao što je Mokka-e ili pak e-2008.

Jeep Avenger_01

Dug je nešto manje od 4 metra i time je tipičan predstavnik B-SUV klase, odnosno klase gradskih SUV modela, a riječ je o drugoj najprodavanijoj kategoriji automobila na europskom tržištu. Očekuje se kako će se u ovoj kategoriji u ovoj godini prodati 2,2 milijuna automobila.

Jeep Avenger_02

Zanimljivo je kako će Jeep Avenger u početku dolaziti samo s pogonom na dva kotača, dok se kasnije očekuje i izvedba s pogonom na sve kotače, a neslužbeno se doznaje i kako bi mogla stići i benzinska izvedba. Elektromotor u Avengeru razvija maksimalnu snagu od 115 kW/156 KS i ima 260 Nm okretnog momenta.

Jeep Avenger_03

Performanse nisu poznate, no zna se kako će autonomija s novom 54 kWh baterijom po WLTP-u biti 400 km u mješovitoj vožnji, odnosno 550 km u gradskoj vožnji, a tamo će vjerojatno svi budući primjerci i provesti najviše vremena. Na 11 kWh punjaču punjenje do kraja traje 5 i pol sati, a maksimalna snaga punjenja je 100 kW.

Jeep Avenger_05

Unutrašnjost je jednostavna i pregledna i donosi digitalnu instrument ploču dijagonale 7 ili 10,25 inča, ovisno o opremi, dok je središnji multimedijski zaslon uvijek dijagonale 10,25 inča i donosi najnoviji Uconnect operativni sustav. Prtljažnik je obujma 380 litara.

Jeep Avenger_04

Jeep je objavio i kako će Avenger dolaziti s najnovijim sigurnosnim sustavima, kao i mogućnost autonomne vožnje razine 2, a proizvodit će se u Poljskoj. Cijene će biti poznate naknadno, a prve isporuke se očekuju početkom sljedeće godine.

Ključne riječi:
Avenger električni SUV EV gradski SUV Jeep
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 14. travanj 1927.

4-14-1927 Proizveden prvi Volvo

Proizveden prvi Volvo

Na današnji dan 1927. godine u Goteborgu, Švedska, proizveden je prvi serijski Volvo, popularno zvan 'Jakob'. Volvo je nastao suradnjom Assara Gabrielssona i Gustafa Larsona.

vs

.::.