Vidiauto Novosti Najave Proizvodnja Pande produžena još 4 godine

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 17.03.2022. 04:31

Aktualna Fiat Panda u proizvodnji ostaje čak još četiri godine

Proizvodnja Pande produžena još 4 godine

Iako je na tržištu već 11 godina, Fiat će nastaviti proizvodnju Pande još četiri godine, odnosno do 2026. godine, a do tada se očekuje predstavljanje jednako velikog potpuno električnog automobila.

U današnje vrijeme je životni vijek pojedine generacije modela oko sedam do osam godina, a upravo je objavljeno kako će se Fiat Panda, čija je aktualna generacija na tržištu od 2011. godine, nastaviti proizvoditi još četiri godine, odnosno do 2026. godine!

Fiat Panda 1.0 GSE BSG Sport Zero 15

Da, dobro ste pročitali. Panda će imati dvostruko duži životni vijek od prosjeka. Podsjetimo se, 2020. godine je dobila i blagi hibridni pogonski sustav, kao i sitne promjene u vanjskom izgledu i novi multimedijski sustav u unutrašnjosti, a očigledno je to dovoljno za uspjeh. Naime, tijekom 2021. godine na europskom je tržištu Panda prodana u čak 130.000 primjeraka, a bez obzira na to što većina te brojke otpada na Italiju, riječ je o respektabilnoj brojci koji mnogi moderniji konkurenti mogu samo sanjati.

Fiat Panda 1.0 GSE BSG Sport Zero

Panda i dalje nudi zanimljiv dizajn u kutijastom obliku, a baš zahvaljujući njemu nudi više prostora u kabini od jednako duge konkurencije. Uz to posebne serije, ili Cross izvedba s pogonom na sva četiri kotača i nešto drugačijim oblikom, mamac su kupcima. Pana s pogonom na sve kotače je ujedno i najpovoljniji takav model na tržištu, a treba naglasiti i kako nije riječ samo o šminki, već je takva izvedba i poprilično sposobna, što dokazuju mnoge snimke na internetu.

Panda Sport (3)

A što će biti s nasljednikom i hoće li on uopće stići s istim imenom, to ćemo tek vidjeti.

Ključne riječi:
blagi hibrid Fiat hibrid Panda
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.