Vidiauto Novosti Najave Guma sa silikom manje troši goriva

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 04.06.2015. 11:08

Recept iz Goodyearove kuhinje 

Guma sa silikom manje troši goriva

Guma sa silikom manje troši goriva

Goodyear ima novi recept za gume koje su čvršće, imaju manji otpor kotrljanja, bolje prianjanje na mokroj površini.

Prva Goodyear guma sa silikom na europsko tržište stiže tijekom 2016. godine, a prije dolaska u Europu guma za SUV vozila počinje s prodajom na latinoameričkom tržištu.

Nova guma s odličnim svojstvima koja će veseliti sve vozače razvijana je deset godina u suradnji s PPG Industries. Goodyearovi istraživači materijala proučavali su učinke kemijski obrađene silike na svojstva guma te su razvili posebnu mješavinu gaznoga sloja sa silikom, a rezultat nakon miješanja silike u gumenu mješavinu gaznoga sloja je povećanje čvrstoća gume i smanjenje otpora kotrljanja čime se omogućuje veća iskoristivost goriva i bolje prianjanje na mokroj površini.

Inovacija iz Goodyeara - silika nove generacije

Silika nove generacije

Istovremeno s navedenim prednostima, proces miješanja silike zahtijeva manju potrošnju energije za proizvodnju, a time se smanjuju i emisije u okoliš. Goodyear za sada

Goodyear nekoliko godina proučava različite mogućnosti izrade ekološki prihvatljivijih guma, a jedna od tema istraživanja je rižina pljeva koja je do sada završavala na odlagalištima otpada. Pepeo koji nastaje nakon spaljivanja rižine pljeve za proizvodnju elektrike može se upotrijebiti kao učinkovit i ekološki prihvatljiv izvor silike, a Goodyear je već započeo pregovore s potencijalnim dobavljačima od kojih bi mogao dobivati ovaj otpad.

Ključne riječi:
Goodyear guma Gume silika SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. rujan 1908.

9-24-1908 Prvi Model T

Prvi Model T

Prvi tvornički izrađen Ford model T završen je na današnji dan. Automobil je svoju pravu popularnost i slavu počeo stjecati tek 6 godina kasnije kada je uvođenjem proizvodnje na pokretnoj traci osjetno pojeftinio.

vs

.::.