Vidiauto Novosti Najave Zimska guma Goodyear UltraGrip u 33 dimenzije

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 28.10.2014. 16:52

Jeste li spremni za zimu? 

Zimska guma Goodyear UltraGrip u 33 dimenzije

Zimska guma Goodyear UltraGrip u 33 dimenzije

Nakon dvije godine razvoja stiže 9. generacija Goodyearove zimske gume UltraGrip.

Zimska guma Goodyear UltraGrip 9 poznata je već dugi niz godina, a Goodyear upravo predstavlja devetu generaciju gume na kojoj se radilo dvije godine. UltraGrip 9 će biti dostupna u 33 različite dimenzije, u rasponu od 14 do 16 inča, a namijenjena je manjim i srednje velikim vozilima. Spomenimo podatak kako je prethodni model UltraGrip 8 u posljednje tri godine bio ugrađen na više od sedam milijuna vozila u svijetu.

Finalnoj verziji zimske gume UltraGrip 9 prethodilo je oko 3000 prototipova koji su prošli kroz ruke brojnih inženjera i stručnjaka za gume u Goodyearovom objektu u Luksemburgu te u tvornicama Debica u Poljskoj i Goodyear Dunlop Sava Tires u Sloveniji. Za gumu je ukupno ocijenjeno oko 70 specifikacija, provedeno oko 30 postupaka konfekcije, testirano 14 kombinacija dezena, a napravljene su i usporedbe s devet konkurenata.

GoodYear_Ultra Grip 9_2

Kakva je razlika u odnosu na stari model UltraGrip 8? Nova guma UltraGrip 9 trebala bi biti još izdržljivija po snijegu i ledu uz gusto raspoređene lamele, četvrtastiju kontaktnu površinu gume i brojne prianjajuće rubove novog gaznog sloja gume koji se bez obzira na vozni manevar prilagođuje obliku kontaktne površine. Hidrodinamički žljebovi otporni su na akvaplaning po kiši i bljuzgi. Rezultat je odlična reakcija gume i u vožnji ravno naprijed i u zavoju, a isto i kod kočenja i ubrzavanja.

Što se tiče sastava, u mješavinu je uključen posebni omekšivač s dodatkom smole za prianjanje na mokroj cesti te biljna ulja kako bi guma u zimskim uvjetima bolje držala cestu.

GoodYear_Ultra Grip 9_3

UltraGrip 9 zimska guma je specifična i po tome što ima dezen u dvije inačice, ovisno o dimenziji čime se omogućila veća izdržljivost, a istrošenost guma se može pratiti pomoću indikatora u obliku pahuljice, ugrađenog u gazni sloj gume. Kada se profil gume stanji na 4 mm istrošit će se i indikator-pahuljica što je signal za zamjenu gume jer više nije primjerena za upotrebu.

GoodYear_Ultra Grip 9_4
Ključne riječi:
8 9 Goodyear UltraGrip zimske gume
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs

.::.