Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Uvijek isti tlak u gumama, bez gubitaka

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 20.01.2015. 11:27

Goodyearova AMT tehnologija 

Uvijek isti tlak u gumama, bez gubitaka

Uvijek isti tlak u gumama, bez gubitaka

Goodyear razvija tehnologiju vrlo korisnu za potrošnju goriva i manju emisiju CO2 u okoliš.

Gume koje samostalno kontroliraju tlak vozačima bi uštedjele vrijeme potrebno za kontrolu tlaka u gumama, a što direktno utječe na udobnost vozila, performanse u vožnji, na potrošnju goriva te na zagađenje okoliša.

Goodyear je započeo s ispitivanjem tehnologije AMT (Air Maintenance Technology) koja će automatski osigurati tlak u gumama i veći broj prijeđenih kilometara s istom količinom goriva. Istovremeno, i gumama će se produžiti vijek trajanja.

Goodyear započinje s ispitivanjem AMT tehnologije u praksi

Tehnologija se ispituje u sjevernoameričkim voznim parkovima, a u gumama se koriste minijaturne peristaltičke pumpe koje za cijelo vrijeme vožnje zadržavaju tlak na potrebnoj razini. Teretna vozila uključena u testiranje tehnologije AMT, koju Goodyear razvija od 2011. godine, u sljedećih 18 mjeseci vozit će po cestama SAD-a i Kanade.

Goodyear AMT shema
Ključne riječi:
Goodyear guma tehnologija tlak u gumama
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.