Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Uvijek isti tlak u gumama, bez gubitaka

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 20.01.2015. 11:27

Goodyearova AMT tehnologija 

Uvijek isti tlak u gumama, bez gubitaka

Uvijek isti tlak u gumama, bez gubitaka

Goodyear razvija tehnologiju vrlo korisnu za potrošnju goriva i manju emisiju CO2 u okoliš.

Gume koje samostalno kontroliraju tlak vozačima bi uštedjele vrijeme potrebno za kontrolu tlaka u gumama, a što direktno utječe na udobnost vozila, performanse u vožnji, na potrošnju goriva te na zagađenje okoliša.

Goodyear je započeo s ispitivanjem tehnologije AMT (Air Maintenance Technology) koja će automatski osigurati tlak u gumama i veći broj prijeđenih kilometara s istom količinom goriva. Istovremeno, i gumama će se produžiti vijek trajanja.

Goodyear započinje s ispitivanjem AMT tehnologije u praksi

Tehnologija se ispituje u sjevernoameričkim voznim parkovima, a u gumama se koriste minijaturne peristaltičke pumpe koje za cijelo vrijeme vožnje zadržavaju tlak na potrebnoj razini. Teretna vozila uključena u testiranje tehnologije AMT, koju Goodyear razvija od 2011. godine, u sljedećih 18 mjeseci vozit će po cestama SAD-a i Kanade.

Goodyear AMT shema
Ključne riječi:
Goodyear guma tehnologija tlak u gumama
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs