Vidiauto Automobili Automoto sportovi Obaranje rekorda "od rta do rta"

Autor: VIDIAuto Objavljeno: 18.09.2014. 15:56

Goodyearov izazov 

Obaranje rekorda "od rta do rta"

Obaranje rekorda "od rta do rta"

U nedjelju starta putovanje u Volkswagen Touaregu opremljenom gumama Goodyear Wrangler HP, a ruta je duga 17.752 kilometara.

Nijemac Rainer Zietlow i njegova ekipa Challenge 4 u nedjelju 21. rujna 2014. kreću na put u Volkswagen Touaregu, a cilj im je u što kraćem roku prijeći udaljenost od Sjevernoga rta (Nordkapp) u Norveškoj do Rta Agulhas u Južnoj Africi, na kojemu namjeravaju u manje od deset dana prijeći 17.752 kilometara i tako postaviti novi svjetski rekord.

Cape to Cape

Touareg V6 TDI će tijekom cijelog puta na kojem se ekipa planira zaustaviti samo pri punjenju gorivom imati gume Goodyear Wrangler namijenjenima SUV i 4x4 vozilima. Gume će morati izdržati zaista ekstremne uvjete - od zaleđenog Sjevernoga rta u Norveškoj, preko etiopskih planina sve dolje do zloglasnoga kenijskog "puta u pakao" – 400 kilometara vulkanskih stijena i pijeska. Goodyearove gume izrađene su tehnologijom SmartTred Weather Reactive Technology te se mogu prilagođavati situaciji na cesti i zato se snalaze po svakom vremenu i na svakom terenu.

Najkasnije 1. listopada bismo trebali saznati hoće li Nijemac uspjeti postaviti novi svjetski rekord, a putovanje do cilja na jugu Afrike možete pratiti na stranici www.touareg-capetocape.com.

Rainer Zietlov

Rainer Zietlov

Rainer Zietlow je već nekoliko puta postavio svjetske rekorde za najbržu vožnju i vožnju na dugim relacijama, a ova ruta imat će i humanitarni karakter. Naime, za svaki prijeđeni kilometar rutom kroz 19 država na tri kontinenta Zietlow će u dobrotvorne svrhe za SOS dječja sela u Zambiji i Sudanu donirati 0,20 eura za svaki prijeđeni kilometar. Istovremeno, Goodyear se obvezao udvostručiti svaki cent koji u tu svrhu donira Rainer Zietlow.

Ruta ide kroz Norvešku, Finsku, Švedsku, Dansku, Njemačku, Češku Republiku, Slovačku, Mađarsku, Srbiju, Bugarsku, Tursku, Egipat, Sudan, Etiopiju, Keniju, Tanzaniju, Zambiju, Zimbabve i Južnu Afriku. Na afrički kontinent ekipa će letjeti iz Adane u Turskoj do Kaira u Egiptu.

Ključne riječi:
Goodyear svjetski rekord Touareg Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. lipanj 1996.

Zanardijeva prva CART pobjeda

Alessandro Zanardi, bivši vozač Formule 1, osvojio je na današnji dan 1996. godine svoju prvu CART IndyCar utrku u Portlandu, Oregon, u bolidu Reynard-Honde.

vs

.::.