Vidiauto Novosti Autobiz Testiranje guma u blizini arktičkog kruga

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 30.12.2014. 10:18

Goodyear Dunlop 

Testiranje guma u blizini arktičkog kruga

Testiranje guma u blizini arktičkog kruga

U Finskoj, u blizini arktičkog kruga Goodyear Dunlop je otvorio novi objekt za testiranje guma.

Udaljenost od arktičkog kruga je 300 km, sjeverno od arktičkoga kruga, u blizini grada Ivala na sjeveroistoku Finske.

Arktički centar (Arctic Center) je novi objekt za testiranje zimskih guma kompanije Goodyear Dunlop i predstavlja kompanijin vodeći centar u Europi. U ovom centru testirane su i nove zimske gume UltraGrip 9, guma koju je Goodyear predstavio u rujnu ove godine.

Prednost ove lokacije za Goodyear Dunlop je što će staze u sklopu Arktičkog centra moći prilagoditi vlastitim potrebama te tako omogućiti razvoj novih modela zimskih guma i njihovih koncepata.

Arctic Center je smješten u dolini te omogućuje mikroklimu koja je od studenog do prve polovice travnja izuzetno primjerena za testiranje zimskih guma na zasnježenoj i zaleđenoj površini. Infrastruktura centra uključuje nekoliko staza za testiranje na snijegu i ledu, uredske prostorije sa suvremenim IT sustavom te više radionica za održavanje testnih vozila i pripremu testnih guma.

U Goodyearovom Centru za inovacije ističu kako novi Arktički centar omogućava testiranje guma na snijegu i ledu u idealnoj prirodnoj okolini što je za kompaniju od neprocijenjive vrijednosti. Naime, znanost o snijegu ne može se proučavati i provoditi u uredima; potrebno je praktično iskustvo i upravo je to preduvjet za razvoj vrhunskih tehnologija.

Goodyear Dunlop, osim ovog objekta u Finskoj, za testiranje zimskih guma upotrebljava i staze u Francuskoj, Luksemburgu, Švicarskoj i na Novom Zelandu. Geografski spektar centara omogućuje da se testiranje može provoditi tijekom cijele godine i na vrlo različitim strukturama snijega.

Ključne riječi:
Dunlop Goodyear UltraGrip zimske gume
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 13. kolovoz 1907.

Prvi taksi u SAD-u

Prvi taksi izašao je na ulice New Yorka  kao prvo vozilo te vrste u SAD-u. Prvi motorizirani taksiji u svijetu pojavili su se u Europi krajem 19. stoljeća, a naziv su dobili po uređaju taksimetru koji služi za izračunavanje cijene vožnje.

vs