Vidiauto Novosti Najave Povećan je doseg Opel Corse-e i Mokke-e

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 01.12.2021. 05:40

Povećan doseg električne Opel Corse-e i Mokke-e

Povećan je doseg Opel Corse-e i Mokke-e

Iz Opela stiže informacija kako se autonomija modela Corsa-e i Mokke-e povećala, a sve zahvaljujući optimizaciji toplinske pumpe, reduktora i guma.

Neprestani razvoj Opel Corse-e i Mokke-e donio je značajna povećanja u dosegu vožnje obaju modela, pa tako s jednim punjenjem baterije Corse-e sada može prijeći do 359 kilometara u skladu s WLTP-om, što je povećanje od oko sedam posto. Doseg Mokke-e povećan je na 338 km (WLTP). Povećanja dosega postignuta su, primjerice, optimizacijom sustava za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju (HVAC) i pogonskih sustava Opel Corse-e i Mokke-e.

06_Opel-Corsa-e-507056

Učinkovitost toplinske pumpe, koja grije i hladi unutrašnjost i koja je standardna oprema na oba modela, sada je još veća nego prije. Toplinske pumpe učinkovitije su od konvencionalnih sustava HVAC jer zahtijevaju manje energije iz baterije, što pogoduje dosegu vožnje. Korisnici će uočiti poboljšanja posebice tijekom vožnje u zimskim mjesecima. Dodatni doprinosi povećanju dosega učinjeni su zahvaljujući novom reduktoru prijenosa i gumama razreda A+ od 16 inča (Corsa-e) i 17 inča (Mokka-e).

04_Opel-Mokka-e-513078

Opel Corsa-e i Mokka-e dio su sveobuhvatne elektrifikacijske ofenzive njemačkog proizvođača automobila. Opel već ima devet linija električnih vozila na tržištu – laka gospodarska vozila (LCV), kao i osobne automobile. Portfelj proizvoda ove marke bit će potpuno elektrificiran do 2024. Od 2028. Opel će se u potpunosti usredotočiti na električna vozila na baterije u Europi.

Ključne riječi:
Corsa-e električni automobil EV Mokka-e Opel
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. prosinac 1913.

12-1-1913 Ford uvodi pokretnu traku

Ford uvodi pokretnu traku

Ford kao prvi uvodi proizvodnju automobila na pokretnoj traci. To rješenje još se danas smatra najrevolucionarnim potezom u povijesti auto industrije. Brzina proizvodnje na pokretnoj traci omogućila je Fordu da proizvodi najjeftinije automobile.

vs