Vidiauto Novosti Najave Povećan je doseg Opel Corse-e i Mokke-e

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 01.12.2021. 05:40

Povećan doseg električne Opel Corse-e i Mokke-e

Povećan je doseg Opel Corse-e i Mokke-e

Iz Opela stiže informacija kako se autonomija modela Corsa-e i Mokke-e povećala, a sve zahvaljujući optimizaciji toplinske pumpe, reduktora i guma.

Neprestani razvoj Opel Corse-e i Mokke-e donio je značajna povećanja u dosegu vožnje obaju modela, pa tako s jednim punjenjem baterije Corse-e sada može prijeći do 359 kilometara u skladu s WLTP-om, što je povećanje od oko sedam posto. Doseg Mokke-e povećan je na 338 km (WLTP). Povećanja dosega postignuta su, primjerice, optimizacijom sustava za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju (HVAC) i pogonskih sustava Opel Corse-e i Mokke-e.

06_Opel-Corsa-e-507056

Učinkovitost toplinske pumpe, koja grije i hladi unutrašnjost i koja je standardna oprema na oba modela, sada je još veća nego prije. Toplinske pumpe učinkovitije su od konvencionalnih sustava HVAC jer zahtijevaju manje energije iz baterije, što pogoduje dosegu vožnje. Korisnici će uočiti poboljšanja posebice tijekom vožnje u zimskim mjesecima. Dodatni doprinosi povećanju dosega učinjeni su zahvaljujući novom reduktoru prijenosa i gumama razreda A+ od 16 inča (Corsa-e) i 17 inča (Mokka-e).

04_Opel-Mokka-e-513078

Opel Corsa-e i Mokka-e dio su sveobuhvatne elektrifikacijske ofenzive njemačkog proizvođača automobila. Opel već ima devet linija električnih vozila na tržištu – laka gospodarska vozila (LCV), kao i osobne automobile. Portfelj proizvoda ove marke bit će potpuno elektrificiran do 2024. Od 2028. Opel će se u potpunosti usredotočiti na električna vozila na baterije u Europi.

Ključne riječi:
Corsa-e električni automobil EV Mokka-e Opel
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.