Vidiauto Novosti Najave Alfa Romeo Tonale stigao u Hrvatsku

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.08.2022. 04:33

Alfa Romeo Tonale stigao u Hrvatsku, a cijene kreću od 289.900 kuna

Alfa Romeo Tonale stigao u Hrvatsku

Dugoočekivani kompaktni SUV iz Alfa Romea stigao je i na domaće prometnice, a u početku će se nuditi samo s blagohibridnim pogonom, a kasnije stiže plug-in hibrid, ali i turbo dizelaš!

Jedan od najvažnijih modela koji stižu iz Alfa Romea je zasigurno Tonale, kompaktni SUV koji bi trebao poboljšati prodaju ovog brenda, a osim izgleda, u tome će mu pripomoći i pogonski motori. Tonale se nudi s hibridnim turbo benzincima, plug-in hibridom, ali i turbo dizelaš.

Alfa Romeo Tonale_01

Riječ je o 1,5-litrenom turbo benzincu koji je dostupan u izvedbi sa 130 KS i sa 160 KS, od kojih potonji ima turbo promjenjive geometrije, a oba su uparena sa 7-stupanjskim Alfa Romeo TCT automatskim mjenjačem s dvije spojke, a sve to je kombinirano s 48-voltnim ''P2'' električnim motorom. U početku će biti dostupna izvedba snage 130 KS, a određena količina vozila će biti za isporuku odmah.

Alfa Romeo Tonale_03

Kratko smo i provozali navedenu izvedbu i možemo reći kako je dojam i više nego dobar. Doduše, sjedi se nešto uspravnije, no i dalje je to ''onaj Alfa osjećaj'' koji se osjeća i u svakom drugom njihovom modelu. Neravnine upija dobro, a moramo pohvaliti i odličnu zvučnu izolaciju.

Alfa Romeo Tonale_06

Tonale dolazi s tehnologijom nezamjenjivih tokena (NFT), istinskom inovacijom u automobilskom sektoru. Alfa Romeo je prvi proizvođač automobila koji povezuje automobil s NFT digitalnim certifikatom. Tehnologija se temelji na konceptu "blockchain kartice", povjerljivom i neizmjenjivom zapisu glavnih faza u životu pojedinog vozila koju nije moguće zamijeniti. Uz pristanak kupca, NFT će zabilježiti podatke o vozilu, generirajući potvrdu koja se može koristiti kao jamstvo ukupnog statusa automobila, s pozitivnim utjecajem na njegovu preostalu vrijednost. Na tržištu rabljenih automobila, NFT certifikat predstavlja dodatni izvor vjerodostojnosti za vlasnike ili trgovce na koje mogu računati. U međuvremenu, kupci će biti sigurni u izbor rabljenog automobila.

Alfa-Romeo-Tonale_04

Kod nas će Tonale biti dostupan s pet paketa opreme, a u startu će se nuditi bogato opremljen model Speciale, čija je cijena 351.900 kuna za izvedbu sa 130 KS, odnosno 370.900 kuna za izvedbu sa 160 KS. Najpovoljnija izvedba dolazi pod oznakom opreme Super, a njena cijena je 289.900 kuna, dok će izvedba s turbo dizelašem koštati 294.900 kuna.

Alfa Romeo Tonale_02

Alfa Romeo Tonale bi mogao biti pravi hit na tržištu, a osim u ''Alfa'' crvenoj, odlično izgleda i u zelenoj metalik boji, ali i u ostalima, a uskoro stiže i na test…

Ključne riječi:
Alfa Romeo novo na tržištu SUV Tonale
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. rujan 1893.

9-22-1893  Prvi američki automobil

Prvi američki automobil

Prvi automobil u Americi izradili su braća Charles i Frank Duryea, inače proizvođači bicikala. Braći je za izradu automobila bilo potrebno oko dvije godine. Na današnji su ga dan ponosno prvi puta provozali ulicama Springfielda u državi Massachusetts.

vs

.::.