Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je potpuno novi Nissan X-Trail

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 28.07.2022. 04:16

Predstavljen je potpuno novi Nissan X-Trail

Predstavljen je potpuno novi Nissan X-Trail

Nissan predstavio potpuno novi X-Trail

Iako je predstavljen ovih dana, potpuno novi Nissan X-Trail će na japanskom tržištu biti dostupan već od kraja ovog mjeseca. Novi X-Trail nastavlja put prethodnika, pa je riječ o većem bratu modela Qashqai, a donosi opciju s 5 ili sa 7 sjedala.

2023-Nissan-X-Trail_01

Novi X-Trail je postavljen na CMF-C platformu, a dolazit će samo u elektrificiranim izvedbama, a vrlo je vjerojatno kako će se iste izvedbe ponuditi i na europskom tržištu. Tu je riječ o hibridnom pogonu, no ovog puta 1,5-litreni benzinac ne pokreće kotače, već služi za punjenje baterija e-POWER sustava druge generacije, tako da ovaj model pokreće elektromotor.

2023-Nissan-X-Trail_02

U ponudi će biti izvedbe s pogonom na dva kotača ili na sva četiri kotača (e-4ORCE), a potonja je opremljena s dva elektromotora, a svaki je smješten na jednu osovinu. Uz to, i X-Trail dobiva e-Pedal sustav vožnje samo pomoću papučice gasa.

2023-Nissan-X-Trail_05

Unutrašnjost je preslikana s Qashqaija, a donosi 12,3-inčnu digitalnu instrument ploču, 12,3-inčni zaslon središnjeg multimedijskog sustava te 10,8-inčni head-up zaslon. Naravno, u ponudi će biti i potpuno kožna unutrašnjost, a Nissan naglašava kako u odnosu na prethodnu generaciju ima puno više prostora, a kod izvedbe s 5 sjedala, riječ je o modelu s najvećim prtljažnikom u klasi.

2023-Nissan-X-Trail_03

Novi Nissan X-Trail sada donosi privlačniji izgled i još više tehnologije, pa mu prognoziramo i veći uspjeh nego kod prethodnika. A uz fer cijenu i nisku potrošnju bi mogao postati novi prodajni hit.

2023-Nissan-X-Trail_04
Ključne riječi:
e-4ORCE hibrid Nissan SUV X-Trail
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 12. kolovoz 1908.

Proizveden prvi Ford Model T

Prvi Ford Model T izašao je iz tvornice u Detroitu. Proizvodnja ovoga automobila eksplodirala je pet godina kasnije kada je uvedena pokretna traka. Model T bio je prvi «narodni» automobil u povijesti, a proizvodio se sve do 1927.

vs