Vidiauto Novosti Najave Poboljšana Giulia i Stelvio Quadrifoglio

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.05.2020. 07:01

Dotjerivanje 

Predstavljeni su Alfa Romeo Giulia i Stelvio Quadrifoglio za 2020. godinu

Poboljšana Giulia i Stelvio Quadrifoglio

Modeli Giulia i Stelvio Quadrifoglio redizajnirani su i imaju novi Infotainment sustav s dodirnim zaslonom i ažuriranim dizajnom sučelja, kao i posebnim zaslonima za performanse vozila, te razinu 2 autonomne vožnje.

Već ovo ljeto u salone stižu obnovljena Giulia i Stelvio, a pridružit će im se i njihove sportske izvedbe Quadrifoglio koje su jučer predstavljeni putem interneta. Vizualne promjene su jedva zamjetne, a najvažnije promjene i poboljšanja su napravljeni ispod lima.

Giulia&Stelvio Quadrifoglio MY20 (12)

Pogonski motor je ostao isti, a radi se o 2,9-litrenom Bi-turbo V6 motoru koji daje 510 KS i 600 Nm okretnog momenta pri 2.500 okretaja i uparen je s 8-brzinskim automatskim mjenjačem. Kod modela Giulia pogon je na stražnje kotače, dok je kod modela Stelvio pogon na sve kotače. Naravno, aktivni ovjes, Alfa DNA Pro sustav za odabir načina vožnje i Alfa Active Aero se podrazumijevaju.

Giulia&Stelvio Quadrifoglio MY20 (17)

Oba modela su sada opremljena sustavom ADAS, koji je razvijen u suradnji s tvrtkom Bosch i nudi autonomnu vožnju razine 2. Serijski sustavi koji dolaze kod ova dva modela su Sustav za zadržavanje prometne trake, Sustav za aktivno otkrivanje mrtvog kuta, Aktivni tempomat, Sustav za prepoznavanje znakova i inteligentnu regulaciju brzine, Sustav za pomoć u prometnoj gužvi i na autocesti i Sustav za prepoznavanje umora kod vozača.

Giulia&Stelvio Quadrifoglio MY20 (22)

Mnogo je novosti u unutrašnjosti, pa se tako tu vide novi volan i mjenjač, blago redizajniranu središnju konzolu s više pretinaca, ali i crvene ili zelene pojaseve, koji su dostupni uz doplatu. Tu je i novi 8,8-inčni multimedijski sustav sa zaslonom osjetljivim na dodir koji dolazi s novodizajniranim softverom, ali i poseban izbornik s performansama koji pokazuje razne informacije o motoru.

Giulia&Stelvio Quadrifoglio MY20 (26)

Marka Mopar je stvorila novu liniju dodatne opreme za oba modela, a u nju ulaze Akrapovič ispušni sustav, blistava stražnja svjetla i ekskluzivne boje karoserije, a tu su i prednja rešetka hladnjaka s ''V'' umetkom te kućišta vanjskih retrovizora i stražnji spojler napravljeni od karbonskih vlakana.

Giulia&Stelvio Quadrifoglio MY20 (13)
Ključne riječi:
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio redizajn Stelvio Quadrifoglio
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs