Vidiauto Novosti Najave Dolazi crossover coupe Volkswagen Taigo

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 31.03.2021. 05:19

Volkswagen najavljuje Taigo – novi gradski coupe SUV

Dolazi crossover coupe Volkswagen Taigo

Volkswagen je za ljeto pripremio premijeru novog crossover coupe modela, a riječ je o modelu Taigo koji se već dokazao na tržištu Južne Amerike, gdje se prodaje pod imenom Nivus.

Volkswagen je objavio prve skice svojeg novog modela Taigo, a riječ je o crossover coupe modelu koji je postavljen na MQB A0 platformu kakvu već koristi i T-Cross. No od njega će biti duži i niži, a nudit će i veći međuosovinski razmak.

Volksqagen Taigo

Taigo će imati i veći prtljažnik obujma 415 litara, a serijski će dolaziti s prednjim LED svjetlima, kao i potpunim sigurnosnim paketom. Unutrašnjost je tipična Volkswagenova, a serijski će se nuditi i 10,25-inčna digitalna instrument ploča, što Taigo postavlja u cjenovni rang između T-Crossa i T-Roca.

Volkswagen Nivus - Taigo

Volkswagen Nivus

Taigo je ustvari Europska izvedba modela Nivus, koji se od prošlog ljeta uspješno prodaje na tržištima Južne Amerike, a za europske kupce se očekuju tek manje dizajnerske razlike u detaljima grafike svjetala ili pak branicima.

Volkswagen Nivus - Taigo_01

Volkswagen Nivus

Razlike će biti i u motorima, pa će europski kupci moći izabrati turbo benzinske motore (TSI), a kako stvari sada stoje dizelaša neće biti u ponudi, a o eventualnim hibridima se još ništa ne spominje. Neslužbeno je i kako će se Taigo nuditi samo s ručnim mjenjačima, no za to trebamo čekati službenu premijeru.

Volkswagen Nivus - Taigo_02

Volkswagen Nivus

Europska premijera modela Volkswagen Taigo će se održati tijekom ljeta, dok će prvi primjerci domaćim kupcima biti dostupni početkom 2022. godine. Taigo će se proizvoditi u tvornici u Pamploni u Španjolskoj.

Ključne riječi:
coupe SUV Nivus Taigo TSI Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 17. listopad 1994.

10-17-1994 Najduža vožnja taksijem

Najduža vožnja taksijem

Nakon 42.350 prijeđenih kilometara vozač taksija Jeremy Levine i dvoje putnika Mark Aylett i Carlos Aresse vratili su se u London s puta do Rta dobre nade u Južnoj Africi. Putnici su za avanturu platili nevjerojatnih 40.000 funti (oko 65.000 eura).

vs