Vidiauto Testovi Testirali smo... Renault Megane Coupe GT 2.0 T TEST

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 11.03.2013. 11:01

GT uživancija

Renault Megane Coupe GT 2.0 T TEST

Renault Megane Coupe GT 2.0 T TEST

Svaka nova generacija Meganea donese novi dizajn i to ono što nam se sviđa kod Renaulta. Kada na test dobijemo coupe verziju, tada smo još sretniji, a kada u oznaci automobila stoji oznaka GT, tada nam se to jako sviđa.

Testirao: Krunoslav Ćosić

Renault Megane Coupe GT pripada Megane seriji koju svakodnevno na cestama možemo vidjeti u verziji s pet vrata (Berlina), karavan (Grandtour), Coupe cabriolet i s troja vrata (Coupe). Iako su nam sve verzije lijepe, kupe verzija je predivna dizajnom, primjećuje se kako ništa nije bilo prepušteno slučaju.

Vanjski izgled

Testirani Megane Coupe u bijeloj perla boji ponosno nosi oznaku GT i na prednjem i na stražnjem dijelu, ali da je riječ o nečemu posebnom jasno je već i izdaleka, dok se ta dva slova niti ne vide. Očekivano, najveće su razlike između karoserijskih različitih Meganea vidljive u stražnjem kraju te na boku (verzija s troja vrata je duža za 10 mm). Stražnji kraj nam je poseban, originalan je i prepoznatljiv je na cesti. Sigurno ovaj automobil nećete zamijeniti za neki drugi, a i znat ćete iz kojeg je vremena.

Razigrane linije, poput one koja započinje na maski hladnjaka, nastavlja se preko svjetala i završava na blatobranu, a zatim na velikim i lijepo dizajniranim 18-colnim aluminijskim naplacima prekriva još jedna dizajnerska, puno duža linija – započinje na poklopcu motora. Ustvari, ta linija ne započinje na motoru, jer nema niti početak niti kraj, nego je kružno započela na prednjem poklopcu, zahvatila prednje vjetrobransko staklo, kupoeovsku liniju krova i isto tako kružno završila na stražnjem vjetrobranskom staklu. Kada bismo pogledali automobil iz ptičje perspektive, tada bismo vidjeli razvučeni krug.

Stražnji kraj je masivan, odaje kako se radi o kupe liniji i standardno za sportske automobile ne donosi neku veliku preglednost iza (ipak, tu su parking senzori na stražnjem dijelu). Ali, to nas ne smeta, jer sportski automobili su i namijenjeni za vožnju prema naprijed, s malo stajanja i sa što više prijeđenih kilometara, koji u naše srce prenose dojmove, a srce jako brzo kuca i sve to prenosi u naš um. Ili je obrnuto?

Ma nije niti bitno, bitno je uživati u 2-litrenom benzinskom motoru snage 180 KS, usavršenom u nadaleko poznatom Renault Sportu. Možemo još pisati o dizajnu, iako bismo više voljeli kada biste samo gledali automobil i sve sami zapisali u svoje moždane vijuge, ali spomenut ćemo i predivna stražnja svjetla. Naročito noću dobro izgledaju, odnosno još bolje u samo predvečerje dana, kada radnog dana krećete prema kući, a iza sebe u polumraku ostavljate svoj svjetlosni potpis.

Kompletan test

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. veljača 1955.

Rodio se Profesor

Na današnji dan u Saint-Chamondu, Francuska, rođen je Alain Prost, višestruki prvak Formule 1 i vozač s najviše GP pobjeda. Fanovi ga od milja zovu 'Profesor', po svom kalkuliranom stilu vožnje.

vs

.::.