Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Novi Nissan Juke stigao na naše tržište

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.01.2020. 05:31

Novo na tržištu

Stigao je novi Nissan Juke, a cijene startaju od 132.828 kuna

Novi Nissan Juke stigao na naše tržište

Krenula je prodaja druge generacije Nissana Juke, a za početak se nudi jedan motor, ručni i automatski mjenjač i pet paketa opreme.

Jučer je domaćim novinarima Nissan predstavio novi Juke i time je krenula i prodaja na našem tržištu. Novi Juke je napravljen na novoj platformi, dolazi s novim motorom, novim automatskim mjenjačem s dvije spojke a tu je i ProPILOT tehnologija, po prvi puta u ovoj klasi vozila.

nissan juke_4

U Nissanu su uspjeli zadržati obrise prve generacije Jukea, a nova generacija je sada puno ozbiljniji, ali i veći i prostraniji automobil.

nissan juke prtljažnik

Narastao je u svim smjerovima, a sad ni dvometraši neće imati problema sa smještajem za volan, ali i na stražnja sjedala, a tu je i 20 % veći prtljažnik koji sada broji 422 litra, a nudi i podesivu podnicu.

nissan juke inerijer

Za sada je u ponudi samo jedan motor, i to jednolitreni turbo trocilindraš sa 117 KS, a riječ je o poznatom 1,4-litrenom turbo benzincu kojem je maknut jedan cilindar. Novost u ponudi je i automatski mjenjač s dvije spojke, a takvu smo verziju i vozili.

nissan juke_2

Prvo što se primijeti je kako je Juke prilično tvrdo podešen, što nam se svidjelo, a za upravljačem imate dojam kako je riječ o kvalitetno sklopljenom vozilu. Mjenjač dobro reagira na gas, a motor je kao stvoren za gradsku vožnju. Za ljubitelje dizelaša sada stiže jedna loša vijest, jer je rečeno kako novi Juke sigurno neće dobiti dizelski pogon, no u budućnosti se može očekivati hibrid.

nissan juke_6

Juke je opremljen i s mnogo tehnologije, pa je tako ugrađen sustav automatskog kočenja s prepoznavanjem biciklista i pješaka, inteligentni adaptivni tempomat, sustav za prepoznavanje prometnih znakova, inteligentni sustav za sprječavanje izlaska iz voznog traka, upozorenje na nadolazeći promet straga, kao i inteligentni nadzor mrtvog kuta koji je po prvi puta ugrađen u neki Nissan, a tu je i već spomenuti ProPILOT sustav poznat iz drugih Nissan vozila.

nissan juke_3

Cijene kreću od 132.828 kuna za model Visia koji dolazi sa sigurnosnim sustavima automatskog kočenja, automatskim dugim svjetlima, tempomat, prepoznavanje znakova, LED prednja i stražnja svjetla, klima i radio uređajem s USB i AUX priključcima i bluetoothom. Slijedi model Acenta po cijeni od 143.958 kn (156.863 kn za automatik) koja donosi i 8-inčni zaslon s podrškom za Apple CarPlay i Android Auto, kamerom za vožnju unatrag i 17-inčnim aluminijskim naplatcima.

novi nissan juke cijene

Najprodavaniji paket opreme N-Connecta donosi automatsku klimu, naslon za ruke, kožni volan, tri načina vožnje, parking senzore straga, LED maglenke, senzor za kišu, kartica ključ po cijeni od 157.133 kn (168.327 kn za automatik).

nissan juke_5

Tu sad slijede paketi opreme Tekna, koja se oslanja na tehnologiju ili paket N-Design koji se pak oslanja na izgled, pa ne sumnjamo kako ćete moći pronaći idealnu verziju za sebe.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. veljača 1923.

Milijuntni Chevrolet

Na današnji dan 1923. godine proizveden je milijuntni Chevrolet. Ova je tvrtka osnovana kada je William Durant zaposlio Loiusa Chevroleta, švicarskog trkaćeg vozača i zvijezdu Buick Racing Teama, kako bi dizajnirao novi automobil...

vs

.::.