Vidiauto Automobili Predstavljamo Ofenziva smanjenja potrošnje goriva i emisija CO2

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 17.12.2015. 22:11

Opel 

Ofenziva smanjenja potrošnje goriva i emisija CO2

Ofenziva smanjenja potrošnje goriva i emisija CO2

Opel će od drugog kvartala 2016. početi objavljivati brojke o potrošnji goriva iz WLTP ciklusa za određene modele, koje bolje odražavaju svakodnevne uvjete vožnje.

Kako bi zadovoljio buduće smjernice vezane uz emisije štetnih plinova CO2 i NOx Opel od drugog kvartala 2016. poduzima još jedan korak: uz službene podatke o potrošnji goriva i emisiji CO2 objavljivat će i brojke o potrošnji goriva dobivene u WLTP ciklusu testiranja (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure – svjetski usklađen testni postupak za laka vozila). Prvi model bit će nova Opel Astra.

Inženjeri zaduženi za dizelske motore nedavno su počeli raditi na inicijativi poboljšanja emisija NOx kod dizelskih motora s tehnologijom SCR (Selective Catalytic Reduction – selektivna katalitička redukcija). Ti su rani napori usmjereni praćenju takozvane RDE legislative (Real Driving Emissions – stvarne emisije tijekom vožnje) koja će stupiti na snagu 2017. godine. Opelov je cilj ponuditi transparentnost tijelima koja provode testiranja.

Opel Astra (2)

Prema planovima EU-a, „Novi europski vozni krug“ (New European Driving Cycle, NEDC) zamijenit će od početka 2017. moderniji standardni svjetski usklađen testni postupak za laka vozila, WLTP. I taj se postupak provodi u laboratorijskim uvjetima i temelji se na strogim testnim procedurama koje su bliže stvarnim vrijednostima potrošnje goriva i emisije CO2 u cestovnom prometu. Taj novi testni ciklus važan je radi održavanja standardiziranih i usporedivih rezultata koji se mogu ponoviti.

Opel trenutačno pokreće akciju i u vezi s emisijama NOx; počeli su raditi na rješenjima za poboljšanje učinkovitosti sustava za tretiranje ispušnih plinova kod dizelskih motora usklađenih sa standardom Euro 6 s tehnologijom SCR kako bi se napredovalo u smjeru budućih RDE (Real Driving Emissions) smjernica. RDE je standard za stvarne emisije tijekom vožnje koji dopunjuje trenutne metode testiranja i mjeri emisije automobila izravno na cesti.

Ključne riječi:
Astra Opel
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs