Vidiauto Automobili Predstavljamo Nova Mercedes-Benz Sklasa stiže na jesen

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 18.04.2017. 16:39

Auto Shanghai 

Nova Mercedes-Benz S-klasa stiže na jesen

Nova Mercedes-Benz Sklasa stiže na jesen

Mercedes će na auto salonu Auto Shanghai, koji se održava od 19. do 28, travnja ove godine, predstaviti novu S-klasu.

Svjetska premijera nove Mercedes-Benz S-klase donijet će ponudu novih motora, Intelligent Drive tehnologije koje su poduzele još jedan korak prema autonomnoj vožnji, a i u interijeru postavit će se novi standardi.

Prodaja nove S-klase počinje u srpnju 2017, u salonima se očekuje na jesen ove godine dok cijene još nisu formirane.

Nova S-klasa stiže s nekoliko novih motora: linijski šest-cilindrični dizelski i benzinski motori kao i novi V8 biturbo benzinski motor. Mercedes-Benz planira plug-in hibrid s električnim dosegom od približno 50 kilometara. Svjetsku premijeru doživjet će revolucionarne tehnologije kao što su 48-voltni integrirani motor startera i električni booster kompresor.

Mercedes-Benz S-klasa (5)

Veliki korak prema autonomnoj vožnji su DISTRONIC Active Proximity Control i Active Steer Assist kod kojih se brzina sada namješta automatski prije zavoja i križanja. Road Surface Scan, detekcija neravnina ispred vozila, te Curve funkcija zakretanja u zavoju dodatne su jedinstvene značajke S-klase u segmentu luksuznih limuzina, uz Multibeam LED prednja svjetla.

Novost je Energizing kontrola udobnosti - po prvi put na svijetu ulazi u serijsku proizvodnju: ova opcijska značajka povezuje razne sustave udobnosti u vozilu, kao što su klima uređaj, ambijentalno osvjetljenje, funkcije masiranja i mirisa i klijentima omogućuju konfiguriranje specifičnog ugođaja koji odgovara njihovom raspoloženju ili potrebama. To unaprjeđuje fizičku udobnost i performanse vozača na cesti.

Svi su modeli S-klase opremljeni novom prednjom maskom: izvedbe sa šest i osam-cilindričnim motorima u prednjoj maski uključuju tri dvostruke prečke kao i okomite trake u sjajno crnoj izvedbi. Limuzina s dugim međuosovinskim razmakom i V12 motorom na prednjoj maski opremljena je s dodatnim kromiranim okomitim trakama.

Mercedes-Benz S-klasa (2)

S-klasa uključuje tri prepoznatljive svjetlosne baklje kao ekskluzivan dizajnerski element. Novost predstavlja prednji branik s istaknutim otvorima za zrak i izraženim sportskim izgledom.
U stražnjem dijelu ističu se nove LED lampe stražnjih svjetala s izgledom kristala te tri vodoravna para optičkih vlakana.

Mercedes-Benz S-klasa (3)
Mercedes-Benz S-klasa (4)

Na upravljaču se nalaze osjetljive na dodir kontrole koje odgovaraju na klizne pokrete kao na pametnom telefonu. Unutrašnjost nove S-klase karakteristična je po dva zaslona visoke razlučivosti, svaki s dijagonalom od 12,3 inča. Vizualno se ova dva zaslona ispod zajedničkog staklenog pokrova spajaju u jedan široki kokpit.

Mercedes-Benz S-klasa motori

Ponuda motora u novoj Mercedes S-klasi

Ključne riječi:
auto salon Mercedes S-klasa Shanghai
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.