Vidiauto Automobili Predstavljamo Nova Mercedes-Benz Sklasa stiže na jesen

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 18.04.2017. 16:39

Auto Shanghai 

Nova Mercedes-Benz S-klasa stiže na jesen

Nova Mercedes-Benz Sklasa stiže na jesen

Mercedes će na auto salonu Auto Shanghai, koji se održava od 19. do 28, travnja ove godine, predstaviti novu S-klasu.

Svjetska premijera nove Mercedes-Benz S-klase donijet će ponudu novih motora, Intelligent Drive tehnologije koje su poduzele još jedan korak prema autonomnoj vožnji, a i u interijeru postavit će se novi standardi.

Prodaja nove S-klase počinje u srpnju 2017, u salonima se očekuje na jesen ove godine dok cijene još nisu formirane.

Nova S-klasa stiže s nekoliko novih motora: linijski šest-cilindrični dizelski i benzinski motori kao i novi V8 biturbo benzinski motor. Mercedes-Benz planira plug-in hibrid s električnim dosegom od približno 50 kilometara. Svjetsku premijeru doživjet će revolucionarne tehnologije kao što su 48-voltni integrirani motor startera i električni booster kompresor.

Mercedes-Benz S-klasa (5)

Veliki korak prema autonomnoj vožnji su DISTRONIC Active Proximity Control i Active Steer Assist kod kojih se brzina sada namješta automatski prije zavoja i križanja. Road Surface Scan, detekcija neravnina ispred vozila, te Curve funkcija zakretanja u zavoju dodatne su jedinstvene značajke S-klase u segmentu luksuznih limuzina, uz Multibeam LED prednja svjetla.

Novost je Energizing kontrola udobnosti - po prvi put na svijetu ulazi u serijsku proizvodnju: ova opcijska značajka povezuje razne sustave udobnosti u vozilu, kao što su klima uređaj, ambijentalno osvjetljenje, funkcije masiranja i mirisa i klijentima omogućuju konfiguriranje specifičnog ugođaja koji odgovara njihovom raspoloženju ili potrebama. To unaprjeđuje fizičku udobnost i performanse vozača na cesti.

Svi su modeli S-klase opremljeni novom prednjom maskom: izvedbe sa šest i osam-cilindričnim motorima u prednjoj maski uključuju tri dvostruke prečke kao i okomite trake u sjajno crnoj izvedbi. Limuzina s dugim međuosovinskim razmakom i V12 motorom na prednjoj maski opremljena je s dodatnim kromiranim okomitim trakama.

Mercedes-Benz S-klasa (2)

S-klasa uključuje tri prepoznatljive svjetlosne baklje kao ekskluzivan dizajnerski element. Novost predstavlja prednji branik s istaknutim otvorima za zrak i izraženim sportskim izgledom.
U stražnjem dijelu ističu se nove LED lampe stražnjih svjetala s izgledom kristala te tri vodoravna para optičkih vlakana.

Mercedes-Benz S-klasa (3)
Mercedes-Benz S-klasa (4)

Na upravljaču se nalaze osjetljive na dodir kontrole koje odgovaraju na klizne pokrete kao na pametnom telefonu. Unutrašnjost nove S-klase karakteristična je po dva zaslona visoke razlučivosti, svaki s dijagonalom od 12,3 inča. Vizualno se ova dva zaslona ispod zajedničkog staklenog pokrova spajaju u jedan široki kokpit.

Mercedes-Benz S-klasa motori

Ponuda motora u novoj Mercedes S-klasi

Ključne riječi:
auto salon Mercedes S-klasa Shanghai
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs