Vidiauto Automobili Predstavljamo Ovo je nova Mercedes E-klasa Coupe

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 15.12.2016. 17:49

Poslastica za ljubitelje kupea 

Ovo je nova Mercedes E-klasa Coupe

Ovo je nova Mercedes E-klasa Coupe

Oduvijek su coupe automobili bili pravi mamac za oči, a tako je i s novom E-klasom Coupe.

Stilska i sportska, tako bi se u dvije riječi mogla opisati nova Mercedes E-klasa Coupe. Sa svojim izražajnim cupéovskim proporcijama dužine 4826 mm, tehnički bazirana na limuzinskoj izvedbi, s čistim i senzualnim dizajnom i udobnosti na duge pruge za četiri osobe, nova E-klasa Coupé kombinira ljepotu i klasične vrijednosti GT modela s najmodernijom tehnologijom. U odnosu na prethodnika, duža je za 123 mm, međuosovinski razmak povećan je za 113 mm (na 2873 mm).

Mercedes E-klasa Coupe (3)
Mercedes E-klasa Coupe (8)

Cupéovske proporcije, tipične za Mercedes-Benz, karakterizira prepoznatljivi prednji kraj s nisko postavljenom sportskom prednjom maskom i središnjom zvijezdom, dugim poklopcem motora s istaknutim bubrezima, prema nazad pomaknuta, spuštena putnička kabina i mišićav stražnji kraj. Dinamični izgled istaknut je sa četiri bočna prozora bez okvira i nepostojanje B nosača.

Mercedes E-klasa Coupe (5)

Mali show donosi nova E-klasa Coupe: vodoravna LED stražnja svjetla u kombinaciji s LED MultiBeam prednjim svjetlima predstavljaju svjetsku premijeru funkcije dobrodošlice. Naime, kada se vozilo otključa LED lampe stražnjih svjetala se sukcesivno upale od sredine vozila prema van dok se prilikom zaključavanja vozila sekvenca svjetla kreće u suprotnom smjeru. Obje sekvence dodatno se kombiniraju s funkcijom smanjenja intenziteta prema gore i dolje. Ova predstava stražnjih svjetala pozdravlja vlasnika vozila slično kao poznata funkcija dobrodošlice plavih optičkih vlakana u prednjim svjetlima.

Mercedes E-klasa Coupe (6)
Mercedes E-klasa Coupe (7)

Također nudi inteligenciju obitelji E-klase s potpunom integracijom pametnih telefona, široki virtualni kokpit s dva 12,3-inčna ekrana i najnovije sustave pomoći vozaču uz između ostaloga, opciju djelomične autonomne vožnje. Snažni motori s niskom razinom emisija i udoban ovjes s prilagodljivom tvrdoćom pružaju jamstvo sportskog i agilnog iskustva vožnje.

Mercedes E-klasa Coupe (4)
Mercedes E-klasa Coupe (10)

Prilikom početka prodaje u početku će se moći birati između jednog dizelskog i tri benzinska motora s rasponom snage od 135 kW (184 KS) do 245 kW (333 KS). Nakon toga slijediti će dodatne inačice motora i 4Matic izvedbe.

Stiže novi četverocilindarski dizelski motor E 220 d s glavom i blokom motora od aluminija obujma 2 litre i snage 143 kW/194 KS. Benzinci su četverocilindrični E 200 (184 KS), E 300 (245 KS) te V6 E 400 4Matic s 333 KS. Svi modeli, koji će biti u ponudi prilikom početka prodaje, standardno će se opremati s 9G-Tronic devet-stupanjskim automatskim mjenjač.

Mercedes E-klasa Coupe (9)
Ključne riječi:
coupe E-klasa Mercedes
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.