Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Domaća prezentacija nove Toyote Corolle

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.03.2019. 05:40

Domaće tržište 

Stigla je nova Toyota Corolla, a cijene kreću od 139.900 kuna

Domaća prezentacija nove Toyote Corolle

Nova Toyota Corolla se može pronaći kod svih ovlaštenih distributera, a cijene počinju od 139.900 kuna za benzince, odnosno od 175.900 kuna za hibridne izvedbe.

Vrlo brzo nakon europske prezentacije, nova Toyota Corolla je stigla i u domaće salone, a u ponudi su sve izvedbe karoserije – kompakt, karavan TS i limuzina Sedan, kao i svi pogonski agregati – benzinski i hibridni. Kao i kod ostalih Toyota modela, no Corolla nema u ponudi dizel agregate.

corolla_2

>>>Više o pogonskim motorima, dimenzijama i ostalim novostima o novoj Toyoti Corolli možete pročitati ovdje.

corolla_5

Kratko smo provozali novu Corollu u 1,8-litrenoj hibridnoj izvedbi i s bogatim paketom opreme i možemo reći kako nas je pozitivno oduševila. Unutrašnjost je sada puno bolje uređena, a korišteni su puno kvalitetniji materijali s mnogo površina mekanih na dodir, a tu je i novi infotainment sustav s novim kartama koje izgledaju puno bolje, a i samo upravljanje je puno bolje. 

corolla_6

Vozačku poziciju je lako naći, čak i za visoke vozače, a konačno ima mnogo prostora i za koljena i za glavu. Nova Corolla ima veći međuosovinski razmak, šira je i ima veći prtljažnik i više prostora u kabini, a to vrijedi za sve karoserijske izvedbe.

corolla_3

Toyota Corolla HB Terra s 1,2-litrenim turbo motorom sa 116 KS je najpovoljniji model i cijena joj je 139.900 kuna. Možda vam se cijena čini visokom, no morate uzeti u obzir kako i najosnovnija Corolla HB i TS u serijskoj opremi nude Toyota Safety Sense paket koji uključuje sustav automatskog kočenja s prepoznavanjem biciklista i pješaka, adaptivni tempomat, sustav za praćenje traka, automatsko prebacivanje dugih i kratkih svjetala i sustav prepoznavanja znakova. Osim toga, Corolla serijski nudi prednja i stražnja LED svjetla, klimu, automatski poziv u slučaju nesreće i svu ostalu, sad već standardnu opremu. Toyota Corolla TS s istim motorom i istom opremom pak kreće od 146.900 kuna.

corolla_4

Hibridne verzije dolaze s bogatijom serijskom opremom Terra koja uključuje i sustav zadržavanja trake, dvozonsku klimu i automatski mjenjač, između ostalog, a cijene kreću od 175.900 kn za HB izvedbu, odnosno 183.300 kn za TS izvedbu, ako su opremljene 1,8-litrenim hibridnim motorom sa 122 KS. Snažnije hibridne verzije sa 180 KS kreću od 203.900 kn za HB, odnosno od 210.900 kn za TS izvedbu u paketu opreme Luna.

corolla_1

Što se pak Toyote Corolle Sedan tiče, cijene kreću od 139.900 kuna za Terra opremu i 1,6-litreni atmosferski benzinac sa 132 KS. Serijska oprema uključuje Toyota Safety Sense sigurnosni paket, LED stražnja svjetla, klimu i ostalu opremu. Limuzinska Corolla dolazi samo s 1,8-litrenim hibridnim motorom, a cijene kreću od 189.900 kuna za Luna opremu koja donosi i dvozonsku automatsku klimu, aluminijske naplatke, kameru za vožnju unatrag, održavanje vozila u traci i još mnogo toga.

corolla sedan

Toyota se potrudila i stvarno bogato opremila sve izvedbe nove Corolle, stoga ne sumnjamo kako će se nastaviti tradicija dobre prodaje. Naime, svake sekunde se u svijetu proda jedna Corolla, a u povijesti ih je do sad prodano preko 45 milijuna primjeraka.

Ključne riječi:
Corolla Corolla Sedan Corolla TS hibrid Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 15. rujan 1909.

9-15-1909  Imaginarni patent

Imaginarni patent

Henry Ford izgubio je parnicu protiv George Seldena u kojoj je tvrdio da ovaj nema pravo na patent na motorno vozilo. Dvije godine kasnije to pravo je ukinuto jer se saznalo da Selden nikada nije namjeravao izgraditi automobil koji je prijavio 1895. godine

vs