Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Domaća prezentacija nove Toyote Corolle

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.03.2019. 05:40

Domaće tržište 

Stigla je nova Toyota Corolla, a cijene kreću od 139.900 kuna

Domaća prezentacija nove Toyote Corolle

Nova Toyota Corolla se može pronaći kod svih ovlaštenih distributera, a cijene počinju od 139.900 kuna za benzince, odnosno od 175.900 kuna za hibridne izvedbe.

Vrlo brzo nakon europske prezentacije, nova Toyota Corolla je stigla i u domaće salone, a u ponudi su sve izvedbe karoserije – kompakt, karavan TS i limuzina Sedan, kao i svi pogonski agregati – benzinski i hibridni. Kao i kod ostalih Toyota modela, no Corolla nema u ponudi dizel agregate.

corolla_2

>>>Više o pogonskim motorima, dimenzijama i ostalim novostima o novoj Toyoti Corolli možete pročitati ovdje.

corolla_5

Kratko smo provozali novu Corollu u 1,8-litrenoj hibridnoj izvedbi i s bogatim paketom opreme i možemo reći kako nas je pozitivno oduševila. Unutrašnjost je sada puno bolje uređena, a korišteni su puno kvalitetniji materijali s mnogo površina mekanih na dodir, a tu je i novi infotainment sustav s novim kartama koje izgledaju puno bolje, a i samo upravljanje je puno bolje. 

corolla_6

Vozačku poziciju je lako naći, čak i za visoke vozače, a konačno ima mnogo prostora i za koljena i za glavu. Nova Corolla ima veći međuosovinski razmak, šira je i ima veći prtljažnik i više prostora u kabini, a to vrijedi za sve karoserijske izvedbe.

corolla_3

Toyota Corolla HB Terra s 1,2-litrenim turbo motorom sa 116 KS je najpovoljniji model i cijena joj je 139.900 kuna. Možda vam se cijena čini visokom, no morate uzeti u obzir kako i najosnovnija Corolla HB i TS u serijskoj opremi nude Toyota Safety Sense paket koji uključuje sustav automatskog kočenja s prepoznavanjem biciklista i pješaka, adaptivni tempomat, sustav za praćenje traka, automatsko prebacivanje dugih i kratkih svjetala i sustav prepoznavanja znakova. Osim toga, Corolla serijski nudi prednja i stražnja LED svjetla, klimu, automatski poziv u slučaju nesreće i svu ostalu, sad već standardnu opremu. Toyota Corolla TS s istim motorom i istom opremom pak kreće od 146.900 kuna.

corolla_4

Hibridne verzije dolaze s bogatijom serijskom opremom Terra koja uključuje i sustav zadržavanja trake, dvozonsku klimu i automatski mjenjač, između ostalog, a cijene kreću od 175.900 kn za HB izvedbu, odnosno 183.300 kn za TS izvedbu, ako su opremljene 1,8-litrenim hibridnim motorom sa 122 KS. Snažnije hibridne verzije sa 180 KS kreću od 203.900 kn za HB, odnosno od 210.900 kn za TS izvedbu u paketu opreme Luna.

corolla_1

Što se pak Toyote Corolle Sedan tiče, cijene kreću od 139.900 kuna za Terra opremu i 1,6-litreni atmosferski benzinac sa 132 KS. Serijska oprema uključuje Toyota Safety Sense sigurnosni paket, LED stražnja svjetla, klimu i ostalu opremu. Limuzinska Corolla dolazi samo s 1,8-litrenim hibridnim motorom, a cijene kreću od 189.900 kuna za Luna opremu koja donosi i dvozonsku automatsku klimu, aluminijske naplatke, kameru za vožnju unatrag, održavanje vozila u traci i još mnogo toga.

corolla sedan

Toyota se potrudila i stvarno bogato opremila sve izvedbe nove Corolle, stoga ne sumnjamo kako će se nastaviti tradicija dobre prodaje. Naime, svake sekunde se u svijetu proda jedna Corolla, a u povijesti ih je do sad prodano preko 45 milijuna primjeraka.

Ključne riječi:
Corolla Corolla Sedan Corolla TS hibrid Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.