Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi VW Budd-e u Las Vegasu na CES sajmu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 07.01.2016. 09:59

Volkswagenova studija 

VW Budd-e u Las Vegasu na CES sajmu

VW Budd-e u Las Vegasu na CES sajmu

Volkswagen Budd-e studija se temelji na novoj modularnoj elektrificiranoj platformi MEB koja bi od 2019. godine trebala omogućiti masovnu proizvodnju električnih automobila.

U Las Vegasu na Consumer Electronics Show (CES) Volkswagen je predstavio svoju studiju kombija kakav bismo mogli gledati na cestama kroz nekoliko godina. Volkswagen Budd-e temeljen je na Modularen Elektrifizierungsbaukasten (MEB) platformi koja će omogućiti i da se baterije napune za oko 15 minuta, do 80% kapaciteta. Baterija u Volkswagen Budd-e imat će kapacitet 92.4 kWh što bi trebalo omogućiti doseg do 533 kilometra. Baterija je smještena u podnici vozila, a puni se putem utikača ili induktivnog sučelja.

Volkswagen Budd-e (3)
Volkswagen Budd-e (4)

Za pogon kombija se koriste dva elektromotora smještena na obje osovine tako da Volkswagen Budd-e ima pogon na sve kotače. Prednji motor razvija 100 kW (200 Nm okretnog momenta), a stražnji 125 kW (290 Nm); dakle ukupno 225 kW. Najveća brzina koju će moći postići je 180 km/h, a s mjesta do 100 km/h Budd-e starta za 6,9 sekundi.

Duljina vozila je 4,6 metara, visina 1,84 m tako da se Budd-e smješta između Tourana i T6. U vozilo se mogu smjestiti četiri osobe, a međuosovinski razmak je 3,15 metara.

Volkswagen Budd-e (8)
Volkswagen Budd-e (7)
Volkswagen Budd-e (5)

U interijeru više ne očekujemo prekidače nego sučelje kao na pametnim telefonima, slično kao u novoj Mercedes E-klasi - uz veliki 13,3-inčni središnje ispred vozača postavljeni ekran sustavom će se moći upravljati i putem gesti te putem glasovnih komandi. Postoji i dodatni 12,3-inčni ekran s tri područja koja se mogu individualizirati.

Volkswagen Budd-e (1)
Volkswagen Budd-e (2)
Ključne riječi:
Budd-e CES električni automobil Las Vegas studija Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. rujan 1908.

9-24-1908 Prvi Model T

Prvi Model T

Prvi tvornički izrađen Ford model T završen je na današnji dan. Automobil je svoju pravu popularnost i slavu počeo stjecati tek 6 godina kasnije kada je uvođenjem proizvodnje na pokretnoj traci osjetno pojeftinio.

vs

.::.