Vidiauto Novosti Najave Prve informacije i fotke: Audi Q6 e-tron

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 31.07.2015. 12:31

Stiže u 2017. godini 

Prve informacije i fotke: Audi Q6 e-tron

Prve informacije i fotke: Audi Q6 e-tron

Iz Audija uskoro stiže konkurencija Tesli Model X, a konkurencija iz Njemačke dolazi s coupeovskim linijama.

Glasine se pokazuju istinitima jer Audi očigledno radi na modelu koji je trenutno u ranoj fazi razvoja. U odnosu na model Audi Q5, model Q6 e-tron ima spušteniju siluetu, imat će četvora vrata. I električni pogon!

Prologue studija iz ožujka ove godine, sa salona u Ženevi dala je naznaku ovog modela koji će imati jako lijep dizajn, naglašene blatobrane, a studija će se koristiti za sve e-tron modele koji će se pojavljivati u budućnosti.

Audi Q6 e-tron imat će po prvi put stražnja svjetla u OLED tehnologiji (organski LED, tehnologija koja se već godinama koristi na mobilnim telefonima i televizorima). Vidljiv je 3D dizajn svjetala.

Audi Q6 e-tron OLED svjetla

Q6 e-tron bi službeno trebao biti predstavljen u rujnu, točnije od 17. do 27. rujna na Frankfurtskom auto salonu IAA 2015.

Do tada, saznajemo kako će snaga ovog električnog SUV-coupea biti do 506 KS, uz 677 Nm okretnog momenta. Zanima nas svakako i autonomija baterije, inače usko grlo svakog električnog automobila. Očekuje se doseg s jednim punjenjem do 499 kilometara. Ovo bi inače mogao biti jedan od najbržih crossovera na tržištu. Očekuje se da bi se Q6 mogao pojaviti i kao plug-in hibrid.

Očekivana cijena za Audi Q6 e-tron je 43.000 eura na više, ovisno o opremljenosti i željama budućih vlasnika koji bi se s automobilom mogli provozati cestama za dvije godine.

Audi Q6 e-tron (2)
Ključne riječi:
Audi e-tron električni automobil Frankfurt Q6
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.