Vidiauto Automobili Eko automobili Tesla Model X - električni SUV sa sedam sjedala stiže u rujnu

Autor: Toni Ruić Objavljeno: 13.08.2015. 00:20

Poznat je termin lansiranja 

Tesla Model X - električni SUV sa sedam sjedala stiže u rujnu

Tesla Model X - električni SUV sa sedam sjedala stiže u rujnu

Tesla Model X je već nekoliko puta odgađan, ali sada je obznanjeno – u rujnu ove godine električni SUV će biti službeno dostupan.

Isporuka prvog primjerka električnog SUV-a Tesla Model X predstavlja početak prodaje modela za koji već postoji čak 20.000 prednarudžbi. A cijena za Tesla Model X još uvijek nije poznata. Odlučite li se nakon čitanja naše vijesti na narudžbu vozila, isporuku možete očekivati početkom 2016. godine.

Tesla Model X ulovljen

Tesla Model X će imati tri reda sjedala tako da će moći primiti do sedam putnika. Kao i model Tesla Model S, i Model X će imati prostor za prtljagu ispod haube te u prtljažniku jer je prostor ispod haube prazan. Elektromotori digitalno kontrolirani za pogon vozila nalaze se na prednjoj i stražnjoj osovini tako da će imati pogon na sve kotače.
Teslin SUV bi trebao imati dvije različite, neovisne baterije kapaciteta 70 ili 85 (plus 5, uz nadoplatu) kWh.

Tesla Model X (1)
Tesla Model X (2)
Tesla Model X (3)
Tesla Model X (4)

Kao što vidite na fotografijama, ulaz u drugi i treći red sjedala trebao bi biti komotan jer se vrata Falcon Wing vrata otvaraju prema gore. Efektno, jel da?
Pogledajte video koji bi najvjerojatnije trebao prikazati novi Teslin SUV, ulovljen na cesti:

Ključne riječi:
električni automobil Model S Model X SUV Tesla
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 28. listopad 1918.

10-28-1918 Nastanak Tatre

Nastanak Tatre

Tvrtka koja je kasnije postala poznata pod nazivom Tatra svoj je prvi automobil proizvela 1897. Nakon završetka rata 1918. godine mjesto Nesselsdorf u Autrougarskoj Monarhiji, postaje dio novoosnovane Čehoslovačke i mijenja ime u Koprivnicka. Tvrtka mijenja ime u Koprivnicka Wagenbau i počinje proizvodnju automobila pod nazivom Tatra.

vs