Vidiauto Novosti Najave Citroen E-Mehari s dosegom do 200 kilometara

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 08.12.2015. 12:57

Maksimalna brzina 110 km/h 

Citroen E-Mehari s dosegom do 200 kilometara

Citroen E-Mehari s dosegom do 200 kilometara

Novi Citroen E-Mehari je električni kabriolet s četiri sjedala koji svojom razigranošću podsjeća na ikonu, model Méhari iz 1968.

E-Mehari će po prvi puta biti izložen od 9. do 11. prosinca u pariškom sjedištu grupe PSA Peugeot Citroën, na aveniji Grande Armée, u sklopu Eco Driving Centra u sklopu COP 21 namijenjen široj javnosti. Bit će dužine 3,81 metara, imat će prtljažnik obujma između 200 do 800 litara, a najveća snaga motora je 50 kW dok će nominalna snaga biti 35 kW. Pogon je električni uz litijevu metalnu polimernu bateriju od 30 kWh. Doseg baterije će u gradskoj vožnji biti do 200 kilometara, a izvan grada 100 kilometara. Maksimalna brzina koju će moći dostići je 110 km/h.

Citroen E-Mehari  (1)

Novi model marke Citroen će vanjskim obilježjima biti u skladu s novim modelima iz Citroena - imat će izražajan pogled od svjetala na dvjema razinama, četiri boje karoserije (plava koja poziva na bijeg u nepoznato, narančasta kao izvor energije i vedrine, živahna žuta i elegantna bež), dvije boje platnenog krova (crna i crvenonarančasta), a povišena karoserija Citroena E-Mehari imat će crne obloge blatobrana, crni donji dio karoserije i crne odbojnike.

Citroen E-Mehari  (2)

Izrađen je od termooblikovane karoserije: plastičnog materijala koji ne korodira, ne zahtijeva održavanje boje te je otporan na male udarce jer je vrlo elastičan, a i jednostavan je za rukovanje jer se cijeli može oprati mlazom vode, izvana i iznutra.

Prodaja Citroena E-Mehari u Francuskoj starta u proljeće 2016. godine, a vozilo će se proizvoditi u PSA tvornici u Rennesu. Cijena za Citroen E-Mehari za sada nije poznata.

Citroen E-Mehari  (3)
Ključne riječi:
Citroën E-Mehari električni automobil
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 2. travanj 1926.

4-2-1926 Rođen Jack Brabham

Rođen Jack Brabham

Na današnji dan 1926. godine rođen je Jack Brabham, vozač Formule 1, u Hurstvilleu, New South Wales, Australija. Slavni Brabham tri puta je osvojio svjetsko prvenstvo u Formuli 1.

vs

.::.