Vidiauto Novosti Autobiz Što mislite koliko je električnih i hibridnih automobila prodano u Hrvatskoj?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 08.10.2015. 00:25

Prodaja automobila 

Što mislite koliko je električnih i hibridnih automobila prodano u Hrvatskoj?

Što mislite koliko je električnih i hibridnih automobila prodano u Hrvatskoj?

Ponovo pokrenuti državni poticaji za kupnju električnih, hibridnih i plug-in hibridnih vozila trebali bi na hrvatske ceste dovesti vozila koja emitiraju manje CO2.

Što se tiče prodaje prema vrsti goriva koje se koristi za pogon, gledajući od početka ove godine, 62,5% je udio dizelskih motora, 36% benzinskih, električnih 0,2%, s LPG-jem 0,4% dok su hibridi zastupljeni već s 1%.

Prodaja elektricnih i hibrida 09-2015

Prodaja elektricnih i hibridnih vozila u Hrvatskoj u prvih devet mjeseci 2015. godine

U ovoj godini u Hrvatskoj je prodano 297 hibridnih automobila te 55 električnih, pokazuju podaci Promocije plus. Najviše električnih vozila prodao je Volkswagen - 39, slijedi Mitsubishi s devet primjeraka, jedan Renault i jedan BMW. Prodano je još šest elektroautomobila, ali se vode pod ostalim proizvođačima.
U hibridnom dijelu, očekivano, vodeća je Toyota s čak 254 prodana vozila, slijedi Mitsubishi s 20 vozila, Volkswagen s 8 vozila, Mercedes s 3, Porsche s dva dok su Peugeot, Audi, BMW i Land Rover prodali po jedno hibridno vozilo. Prodano je još šest hibrida, ali se vode pod ostalim proizvođačima.

Ključne riječi:
električni automobil Hibridni Toyota Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 17. listopad 1994.

10-17-1994 Najduža vožnja taksijem

Najduža vožnja taksijem

Nakon 42.350 prijeđenih kilometara vozač taksija Jeremy Levine i dvoje putnika Mark Aylett i Carlos Aresse vratili su se u London s puta do Rta dobre nade u Južnoj Africi. Putnici su za avanturu platili nevjerojatnih 40.000 funti (oko 65.000 eura).

vs