Vidiauto Novosti Najave Što nam sve Volkswagen sprema do 2019?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 16.10.2014. 11:25

U sljedećih 5 godina 

Što nam sve Volkswagen sprema do 2019?

Što nam sve Volkswagen sprema do 2019?

U sljedećih 5 godina iz Volkswagena ćemo vidjeti obnovljene modele - od Pola do Phaetona.

Volkswagen do 2019. godine namjerava obnoviti sve modele u svim klasama. Volkswagenov plan je ne samo postati vodeći proizvođač automobila u svijetu nego i biti cjenovno prihvatljiv. Treba u toj strategiji izdvojiti i modele koji se više neće proizvoditi, poput kabrio modela Eos koji se pokazao neprofitabilnim. S druge pak strane, veći naglasak će biti stavljen na SUV ponudu kao i na premium segment u kojim su mogući visoki prihodi.

Prvi od modela koji nam stižu obnovljeni svakako je novi Passat čija prodaja starta već u studenom 2014. godine. Osma generacija Volkswagena Passat donosi sličan dizajn, a kao novitet u dizajnu se ističe kromirana rešetka te oštriji dizajn svjetala. Jasno, na prvi pogled novi Passat podsjeća na Phaeton.

Volkswagen Passat

Volkswagen CC stiže u 2016. godini i bit će temeljen kao i do sada na aktualnom modelu Passata. Passat CC s četvora vrata će imati veliki otvor prtljažnika.

Godinu dana kasnije stići će Volkswagen Shooting Brake, odnosno CCS karavan sa sportskim i elegantnim linijama kupea.

Volkswagen Golf VIII. Kada? 2018. godine. Trebao bi biti lakši za 100 kilograma od Golfa sedmice, imat će više prostora u unutrašnjosti i bit će sportskiji u vožnji. Bit će širi i niži, imat će veći međuosovinski razmak te manji otpor zraka.
Nešto kasnije uslijedit će i otvorena, kabrio verzija Golf Cabrio. Ipak, puno ranije ćemo vidjeti Golf Alltrack - u proljeće 2015. godine. Poput Passata Alltrack imat će pogon na sve kotače te detalje koji će asocirati na offroad izgled. Udaljenost od tla bit će viša za 2 inča. Motor 1.8 TSI bit će snage 180 KS, 1.6 TDI sa 110 KS, dok će 2.0 dolaziti u verziji sa 150 i 184 KS.

VW-Golf-Alltrack

Na temelju platforme Golfa VII, u ožujku 2015. godine vidjet ćemo Touran II, u Ženevi.

2016. godine slijedi novi VW Tiguan, a u planu je kupe verzija Tiguan CC. Tiguan će dolaziti na platformi Golfa 7, uz nešto plići i širi C stup.

Volkswagen ne odustaje od Scirocca - 2018. godine ćemo vidjeti novi Scirocco temeljen na Golfu 8, a bit će manjih dimenzija krova, uz manji prednji prevjes i manje C stupove.

Volkswagen Polo će biti sličniji Golfu, a 2016. godine će biti predstavljena sedma generacija. Polo će biti sportskijeg izgleda, imat će prepoznatljivu siluetu, a moguće su i različite verzije poput Polo Speedster i Cabrio. Očekuje se i SUV varijanta Pola tako da će Polo SUV biti više odmaknut od tla, imat će bolja sjedala, veće kotače i uzdignutiji krov.

Ključne riječi:
CC Golf Passat Polo Scirocco Tiguan Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. lipanj 1996.

Zanardijeva prva CART pobjeda

Alessandro Zanardi, bivši vozač Formule 1, osvojio je na današnji dan 1996. godine svoju prvu CART IndyCar utrku u Portlandu, Oregon, u bolidu Reynard-Honde.

vs

.::.