Vidiauto Novosti Najave Počinje proizvodnja guma od silike dobivene iz pepela rižine pljeve

Autor: Toni Ruić Objavljeno: 20.07.2015. 14:36

Goodyear 

Počinje proizvodnja guma od silike dobivene iz pepela rižine pljeve

Počinje proizvodnja guma od silike dobivene iz pepela rižine pljeve

Nakon što su najavili mogućnost proizvodnje guma iz pepela rižine pljeve, Goodyear će do kraja godine i proizvesti prve takve gume u Kini.

Silika iz pepela rižine pljeve koristit će se za gazni sloj novih Goodyear guma koje će omogućiti veću iskoristivost goriva, a bit će i ekološki prihvatljive. Gume će se koristiti za osobna vozila, a za rižinu pljevu pobrinut će se kineska tvrtka Yihai Food and Oil Industry u kineskoj tvornici u gradu Pulandianu.

Goodyear počinje s proizvodnjom guma od rižine pljeve nakon dvije godine ispitivanja u centru za inovacije u Akronu. Koristit će se pepeo koji nastaje nakon spaljivanja rižine pljeve za proizvodnju električne energije, a koji se može upotrijebiti kao učinkovit i ekološki prihvatljiv izvor silike za gume.

Goodyear ce zapoceti proizvodnju prvih guma sa silikom dobivenom iz pepela rizine pljeve

Silika je u industriji guma izuzetno cijenjena jer poboljšava vozne značajke gume: pri dodavanju silike u gumenu mješavinu gaznog sloja povećava se čvrstoća gume i smanjuje njezin otpor kotrljanja, čime se omogućuje veća iskoristivost goriva i bolje prianjanje na mokroj površini. Istovremeno, smanjuje se količina otpada za odvoz na odlagališta, za proizvodnju silike je potrebno manje energije, uz istovremeno veću iskoristivost gume.

U videu možete vidjeti kako se iz rižine pljeve dobiva silika:

Ključne riječi:
Goodyear Gume riža silika
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 14. travanj 1927.

4-14-1927 Proizveden prvi Volvo

Proizveden prvi Volvo

Na današnji dan 1927. godine u Goteborgu, Švedska, proizveden je prvi serijski Volvo, popularno zvan 'Jakob'. Volvo je nastao suradnjom Assara Gabrielssona i Gustafa Larsona.

vs

.::.