Vidiauto Automobili Super automobili Monstrum iz AMG-ove radionice

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 22.09.2015. 21:00

Mercedes C63 AMG 

Monstrum iz AMG-ove radionice

Monstrum iz AMG-ove radionice

Svaki Mercedes prerađen u AMG odjelu predstavlja umjetnost u pokretu. Napredna aerodinamička rješenja,ovjes dostojan trkaće staze te brutalno snažni motori karakteriziraju ove automobile. Unutrašnjost uređena kao u najfinijem salonu pojačava ukupni dojam superautomobila.

Novi C63 AMG dolazi u verzijama S i Edition 1. Model S inspiriran je DTM utrkama stoga se na mat crnoj boji karoserije nalaze žute linije preko poklopca motora, krova, prtljažnika i bokova.  Također u serijskoj opremi ima keramičke kočnice, potpuno novi model ultra sportskih ljetnih guma Continental ContiSport 6, te aluminijske naplatke sa pet prečki. Edition 1 ima tamniju nijansu sive boje, Continental ContiSport 5 gume te keramičke kočnice kao opciju.Oba modela imaju tzv. AMG aerodinamični kit sa spliterima na prednjem dijelu, difuzorima straga te bočnim pragovima koji poboljšavaju sili prijanjanja.

The-Mercedes-AMG-C63-Edition-1-5

Naravno ispod poklopca motora medvjeđe je snažan 4.0 litreni V8 sa dvije turbine koji dolazi u dvije varijante snage. U Edition 1 razvija 469 konjskih snaga i 650 njutnmetara najvećeg okretnog momenta za ubrzanje do 100 km/h u 3.9 sekundi. U S modelu razvijaq 503 konjskih snaga I 690 njutnmetara najvećeg okretnog momenta za ubrzanje do 100 km/h u svega 3.8 sekundi.Brzine su elektronički limitirane na 250 odnosno 280 kilometara na sat.Oba modela opremljena su sedamstupanjskim sekvencijalnim mjenjačem.

Mercedes-C63-S-AMG-Edition-1-8
Ključne riječi:
AMG Mercedes Turbo benzinski
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 29. studeni 1996.

11-29-1996 Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik Volkswagena Jose Ignacio Lopez morao je odstupiti s položaja nakon optužbi da je ukrao trgovačke tajne iz General Motorsa za vrijeme dok je radio u toj tvrtci. Lopez je 1993. zajedno s još trojicom menadžera iz GM-a prešao u VW.

vs

.::.