Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Vozači iskaču iz autonomnih Hyundaija

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 24.07.2014. 13:43

Hyundaijeva pametna kolona 

Pogledajte kako vozači iskaču iz autonomnih automobila Hyundai

Vozači iskaču iz autonomnih Hyundaija

Kaskaderi su u pustinji Mojave izveli jedan od najopasnijih testova autonomnih automobila.

Sustavom za autonomnu vožnju opremljeno je pet Hyundai Genesisa. Redateljske palice pri snimanju videa primio se Kit Lynch Robinson, redatelj Top Geara, donosi portal Vidi.hr. Pet kaskadera sjelo je u pet Hyundaija Genesis i krenulo s vožnjom po pustinji Mojave. Vozili su se brzinom od 80 km/h, a zatim je umjesto kaskadera upravljanje svakim od vozila preuzeo autonomni sustav koji uključuje LKAS (Lane Keeping Assist System), odnosno pametni senzorski sustav koji se brine da vozila tijekom vožnje ostaju unutar zadanog voznog traka ceste.

Ubrzo je svakom automobilu u susret dolazio kamion, da bi vozači jedan po jedan spektakularno izlazili iz vozila i skakali na kamion.
Kada je četvero vozača iskočilo, peti vozač je na oči stavio povez i pustio da ga automatski sustav vozi. U jednom trenutku kamion na čelu kolone je naglo zakočio i stao na cesti, no automobili u autonomnoj koloni su odmah reagirali, zakočili i zaustavili se na vrijeme bez ikakvih posljedica i dodira, pa tako nije stradao niti "slijepi" vozač.
Pogledajte video:

Ključne riječi:
autonomna vožnja Genesis Hyundai Lane Keeping Assist System test
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 17. rujan 1986.

9-17-1986 Bentley Turbo

Bentley Turbo

Na današnji dan predstavljena je turbo verzija Bentleya nazvana Bentley Turbo R. Automobil je osim povećanja snage, prošao i opširne promjene na ovjesu.

vs