Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Vozači iskaču iz autonomnih Hyundaija

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 24.07.2014. 13:43

Hyundaijeva pametna kolona 

Pogledajte kako vozači iskaču iz autonomnih automobila Hyundai

Vozači iskaču iz autonomnih Hyundaija

Kaskaderi su u pustinji Mojave izveli jedan od najopasnijih testova autonomnih automobila.

Sustavom za autonomnu vožnju opremljeno je pet Hyundai Genesisa. Redateljske palice pri snimanju videa primio se Kit Lynch Robinson, redatelj Top Geara, donosi portal Vidi.hr. Pet kaskadera sjelo je u pet Hyundaija Genesis i krenulo s vožnjom po pustinji Mojave. Vozili su se brzinom od 80 km/h, a zatim je umjesto kaskadera upravljanje svakim od vozila preuzeo autonomni sustav koji uključuje LKAS (Lane Keeping Assist System), odnosno pametni senzorski sustav koji se brine da vozila tijekom vožnje ostaju unutar zadanog voznog traka ceste.

Ubrzo je svakom automobilu u susret dolazio kamion, da bi vozači jedan po jedan spektakularno izlazili iz vozila i skakali na kamion.
Kada je četvero vozača iskočilo, peti vozač je na oči stavio povez i pustio da ga automatski sustav vozi. U jednom trenutku kamion na čelu kolone je naglo zakočio i stao na cesti, no automobili u autonomnoj koloni su odmah reagirali, zakočili i zaustavili se na vrijeme bez ikakvih posljedica i dodira, pa tako nije stradao niti "slijepi" vozač.
Pogledajte video:

Ključne riječi:
autonomna vožnja Genesis Hyundai Lane Keeping Assist System test
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 17. listopad 1994.

10-17-1994 Najduža vožnja taksijem

Najduža vožnja taksijem

Nakon 42.350 prijeđenih kilometara vozač taksija Jeremy Levine i dvoje putnika Mark Aylett i Carlos Aresse vratili su se u London s puta do Rta dobre nade u Južnoj Africi. Putnici su za avanturu platili nevjerojatnih 40.000 funti (oko 65.000 eura).

vs