Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Autonomna budućnost započinje 2017.

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 15.12.2015. 22:57

Cadillac V2V (vehicle to vehicle) 

Autonomna budućnost započinje 2017.

Autonomna budućnost započinje 2017.

General Motors tijekom 2017.godine prvi će uvesti poseban sustav u svoje automobile koji bi s vremenom trebao smanjiti broj nezgoda i ozljeda u prometu. Prvi modeli opremljeni ovim sustavom biti će Cadillac ATS i CTS.

Sustav Vehicle to Vehicle biti će povezan međusobno sa vozilima u prometu, parkiralištima, i naplatnim kućicama. Čitav sustav temelji se na ideji da vozila i sustavi u prometu međusobno komuniciraju kako bi smanjile gužve na cestama, ali što je još i važnije nezgode. Primjerice sustav će biti povezan sa GPS sustavom te će pratiti brzine kretanja vozila u prometu kako bi ukoliko predvidi sudar prema potrebi sam kočio vozila. No, to je samo dio sustava.

cadillac-v2v-warning-message-infotainment-screen

Teretna vozila će se vremenom imati kamere koje će vozilima iza u koloni na displeju automobila prikazivati situaciju ispred kako bi pretjecanja bila sigurnija. V2V sustav će biti povezan i sa javnim parkiralištima kako bi se na monitoru u automobilu moglo vidjeti gdje su slobodna mjesta za parkiranje. Bit V2V sustava je da se predviđaju moguće nezgode i prema tome preduhitre na vrijeme. Cilj je smanjiti broj nezgoda te u skoroj budućnosti omogućiti promet bez sudara. V2V sustav će biti ugrađen u Cadillacove modele ATS i CTS 2017.godine, a sustav će na središnjem ekranu ispisivati sve potrebne sigurnosne informacije. Time smo korak bliže ka sigurnijem autonomnom prometu.

cq5dam.web_.1280.1280-10
Ključne riječi:
Cadillac General Motors V6
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 17. rujan 1986.

9-17-1986 Bentley Turbo

Bentley Turbo

Na današnji dan predstavljena je turbo verzija Bentleya nazvana Bentley Turbo R. Automobil je osim povećanja snage, prošao i opširne promjene na ovjesu.

vs