Vidiauto Zanimljivosti Auto FUN Trebaju li roditelji pjevati tijekom vožnje? Da ili ne?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 24.09.2015. 17:26

Fordovo istraživanje 

Trebaju li roditelji pjevati tijekom vožnje? Da ili ne?

Trebaju li roditelji pjevati tijekom vožnje? Da ili ne?

Fordovo istraživanje otkriva kako djeci tijekom vožnje najviše smeta pjevanje roditelja, slijedi ga vikanje i ružno ponašanje prema drugim vozačima, te kopanje nosa.

Obiteljski automobil, osim što bi trebao zadovoljavati potrebe vozača i suvozača - roditelja, također bi u obzir trebao uzeti i želje i potrebe djece kao putnika. Kako bi obiteljski automobil u punom smislu riječi bio obiteljski, Ford je napravio istraživanje i djeci dao priliku da kažu što ih najviše uznemiruje tijekom vožnje!

Vožnja djeteta u vrtić, školu, na trening ili na more za većinu roditelja je jako stresna. Niti potomcima nije uvijek lako. To pokazuju i Fordovi podaci, te ukazuju kako putovanje automobilom može biti podjednako stresno za dijete, kao i za roditelja. Istraživanje je provedeno na 2000 djece u Europi, u dobi od 7 do 12 godina, a otkriva kako se djeca najviše žale na loše pjevanje roditelja u automobilu, vikanje, psovanje, ružno ponašanje prema drugim vozačima i kopanje nosa!

ford djecje istrazivanje_03

Ispitana djeca stanovnici su Francuske, Njemačke, Italije, Španjolske i Velike Britanije, a njihova mišljenja uvelike se razlikuje od zemlje do zemlje. Tako je pjevanje za vrijeme vožnje najmanje poželjno u Velikoj Britaniji (61%), dok se djeca u Francuskoj njih čak 74% žali na psovanje i vikanje roditelja na druge vozače.

Ford na žalost ne može uljepšati pjevanje roditelja ili ih ukoriti za ružno ponašanje, ali zato putovanje može učiniti manje stresnim i ugodnijim za obje strane. Novi C-MAX i Grand C-MAX obiteljski su automobili opskrbljeni najnovijim tehnologijama i pametnim rješenjima, a sve u službi ugodnosti i komocije roditelja i djece. Primjerice, USB punjač koji posjeduje osigurava pametnim telefonima i tabletima da ostanu napojeni tijekom cijelog puta, Fordov Hands Free sustav omogućuje jednostavan pristup prtljažniku, a glasovna navigacija dovest će obitelj do najbližeg parka ili restorana.

FordC-MAX_exterior27

Roditelji smiruju djecu tijekom vožnje hranom, grickalicama i pametnim telefonima

Kad je riječ o „dovođenju djece u red“ 26% mališana svjedoči kako im mame i tate tijekom putovanja daju pametne telefone da bi se smirili, najviše u Velikoj Britaniji (32%), a najmanje u Njemačkoj (17%). Britanci će zabaviti djecu nudeći im hranu i grickalice (29%) ili pak prijetnjama (15%). Navodno se najbolje ponašaju djeca u Njemačkoj, čak njih 38% tvrdi da ih roditelji ne moraju opominjati za ponašanje u automobilu.
Obiteljski auto C-MAX s pet i Grand C-MAX sa sedam sjedala nude više od 20 pametnih rješenja za pohranu stvari i prtljage za sunčane naočale, pametne telefone i čaše. Klizna vrata i „walk trouhgt“ dizajn sjedala omogućavaju lakši pristup djeci i više prostora na stražnjim sjedalima. Oba modela nude pomoć pri parkiranju na način da prepoznaju slobodno parking mjesto i asistiraju vozaču prilikom parkiranja, SYNC 2 povezanost, jednostavan pristup prtljažniku i ugodnu vožnju s manje buke zahvaljujući zvučnoj izolaciju.

FordC-MAX_exterior01

„Tata ti najbolje voziš!“

Kad govorimo o tome tko bolje vozi tata ili mama, muški vozači apsolutni su pobjednici, potvrdilo je to gotovo svako anketirano muško dijete. Mame su bile najbliže pobjedi u Velikoj Britaniji i to sa 45%. Također, djeca u Velikoj Britaniji smatraju da je kopanje nosa vrlo ružna navika vozača, a njihovo mišljenje dijele Talijani i Nijemci.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. travanj 1995.

4-24-1995 Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1 proizvedena je na današnji dan 1995. godine. Od 1990. do 1995. godine, proizvedeno je 6939 primjeraka Corvette ZR-1. GM-ova namjera je bila stvoriti ultimativni sportski automobil u pogledu cijene i performansi.

vs

.::.