Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je Nissan Juke Hybrid

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 02.03.2022. 04:08

Nissan Juke od sada je dostupan i s hibridnim pogonom

Predstavljen je Nissan Juke Hybrid

Juke dobiva hibridni pogonski sklop koji će omogućiti nižu potrošnju i niži CO2, a istovremeno nudi 25 % više snage, a donosi i sustav e-Pedal.

Već ovo ljeto na tržište stiže nova izvedba Nissana Juke, a riječ je o hibridnom pogonskom sklopu koji se sastoji od atmosferskog benzinca koji razvija snagu od 69 kW/94 KS i nudi okretni moment od 148 Nm, elektromotora koji razvija snagu od 36 kW/49 KS i nudi 205 Nm okretnog momenta, a tu je i 15 kW snažan starter-generator. Baterija ima kapacitet od 1,2 kWh i vodeno hlađenje, a ako vam ovo zvuči poznato, nije ni čudno jer se već isti sklop ugrađuje u Renaultove modele.

Nissan Juke Hybrid_01

Juke Hybrid s ovim motorom sada nudi 25 % snage više nego u standardnom benzincu, a istovremeno se može uštedjeti do 40 % goriva u gradskoj, odnosno do 20 % goriva u mješovitoj vožnji. Automatski mjenjač je također poznat iz ostalih modela, a izveden he bez spojke (tzv. dog-clutch mjenjač) i nudi četiri stupnja prijenosa za termički motor, odnosno dva stupnja prijenosa za elektromotor, a vozilo starta u električnom načinu rada.

Nissan Juke Hybrid_02

Naravno, baterija se puni regeneracijom prilikom kočenja, u gradu se može postići i do 80 % vožnje na struju, a pritom se može voziti maksimalno 55 km/h. Vozači mogu birati između tri načina rada - Eco, Normal i Sport, a Juke Hybrid nudi i sustav e-Pedal. Riječ je o sustavu koji omogućuje vožnju jednom papučicom, a koji je poznat iz modela Leaf.

Nissan Juke Hybrid_04

Izgled se nije puno mijenjao, no sada Juke ima novi Nissan logo, a tu je i sjajno crna letvica koja spaja masku i poklopac motora, a koja je zajednička svim Nissanovim elektrificiranim modelima. Tu su i 17-inčni aluminijski naplatci (dostupni i kod benzinske izvedbe), a u opciji su dvobojni 19-inčni aluminijski naplatci kakve ima Nissan Ariya.

Nissan Juke Hybrid_03

Unutrašnjost donosi novu instrument ploču, gdje desni pokazivač prikazuje brzinu, a lijevi potrošnju energije, a ostatak informacija se prikazuje na 7-inčnom ekranu instrument ploče. Spomenimo i kako je prtljažnik nešto manji (-68 l) u odnosu na standardni Juke i ima zapremninu od 354 litre, a preklapanjem stražnje klupe obujam mu raste na 1237 litara. Novi Nissan Juke Hybrid u prodaju stiže na ljeto, a cijene će biti objavljene naknadno.

Ključne riječi:
e-pedal hibrid Juke Hybrid Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.