Vidiauto Novosti Najave Toyota donosi mnogo noviteta u Pariz

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 18.09.2018. 05:55

Toyota u Parizu 

Toyota u Parizu slavi 20 godina Yarisa posebnom edicijom Y20

Toyota donosi mnogo noviteta u Pariz

Toyota najavljuje novi sajamski štandu s 3 odvojena prostora. Jedan – nazvan Start Your Impossible (započni svoje nemoguće) – je posvećen novim rješenjima mobilnosti i budućim inovacijama. Drugi slavi Toyotine aktivnosti u motosportu s Toyota GAZOO Racingom. Treći dio je posvećen Toyotinim novim modelima, s jasnim fokusom na ponudu najnovijih samopunećih hibrida.

Na Sajmu automobila u Parizu Toyota će ekskluzivno prikazati dva ključna proizvodna elementa: hibridnu tehnologiju i Toyotinu novu globalnu arhitekturu (Toyota New Global Architecture - TNGA). Već preko 20 godina Toyota razvija, poboljšava i širi bazu kupaca svoje samopuneće hibridne tehnologije. U Parizu će ove godine biti prikazana samo hibridna vozila – od kompaktnog Yarisa do zadnjih generacija Corolle, RAV4 i Camryja.

Toyota Corolla Touring Sports

Na štandu će biti premijerno prikazana potpuno nova Corolla Touring Sports, uz potpuno predstavljanje i kompaktne verzije s 5 vrata. Zahvaljujući novoj platformi TNGA-C, nova se Corolla odlikuje ponudom dva samopuneća hibridna pogonska sklopa – onim s motorom od 1,8 litara te potpuno novim s motorom od 2,0 litre.

nova toyota rav4

Nova Toyota Rav4

Nova Toyota RAV4, koji će doživjeti svoju europsku premijeru a postavljen je na novu platformu TNGA-K i opremljen je novim samopunećim hibridnim pogonskim sklopom s motorom od 2,5 litre. Nakon 14 godina izbivanja, Camry se vraća u zapadnu Europu, potpuno novim modelom, također podržanim novom platformom TNGA-K te, isto tako, uz novi samopuneći hibridni pogonski sklop s motorom od 2,5 litre.

Toyota Camry

Na Sajmu automobila u Parizu prije 20 godina, Yaris je imao svoju svjetsku premijeru. U proslavu te obljetnice, Toyota predstavlja posebnu ediciju ''Y20'' koja se odlikuje istom zlatno-žutom bojom karoserije Golden Yellow kao i izvorni automobil iz 1998., ali ovaj put uz dvobojni dodatak uključujući suvremeni tamno sivi krov i druge tamno sive naglaske. Druga posebna edicija Yarisa na ovom sajmu, izvedba GR Sport, slavi uspješnu sezonu u reliju Toyota GAZOO Racinga.

toyota yaris y20 straga
Ključne riječi:
Camry Corolla hibrid Paris Motor Show RAV4 Toyota Yaris
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 30. studeni 1866.

11-30-1866 Prvi cestovni tunel ispod vode

Prvi cestovni tunel ispod vode

Započela je gradnja cestovnog tunela pod rijekom Chicago u istoimenom gradu. Tunel je imao dvije prometne trake, bio dugačak 500 m i koštao je 500.000$. 1907. tunel je preuređen radi boljeg protoka zraka i po prvi puta otvoren za promet automobila.

vs