Vidiauto Novosti Najave Kraj vladavine Tesla električnih vozila

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 31.07.2018. 06:03

Kraj vladavine? 

Hoće li u sljedećih par godina konkurencija prestići Teslu?

Kraj vladavine Tesla električnih vozila

Tesla slovi kao pionir proizvođač električnih automobila, i iako stalno na lošem glasu, još uvijek vlada tim tržištem.

Iako Tesla još uvijek dobro stoji i vlada tržištem električnih automobila, prema prognozama PA Consulting Groupe to neće biti još dugo. Tamo predviđaju kako će još i sljedeća godina biti u znaku Tesle, no već 2021. godine prognoziraju kako će doći do velikih promjena.

Tesla Model S

Tada bi primat trebala preuzeti Daimler sa svojim brendovima Mercedes-Benz i Smart, a odmah iza njega bi se trebao naći BMW koji užurbano radi na elektrifikaciji svojih modela.

Mercedes-Benz S560e

Na trećem mjestu bi se trebala naći alijansa Renault – Nissan – Mitsubishi, a već sad Renault ima najprodavaniji električni automobil u Europi – Zoe! Iza ove alijanse će se, prema prognozama, naći Volkswagen grupa. Iza njih su se još smjestili Volvo i Toyota, a za Teslu je prognozirano tek 7. mjesto u tom poretku.

Renault Zoe Intens R90 FP 10

Ova predviđanja su temeljena na strategijama proizvođača, tehnologiji baterija, distributerskoj i servisnoj mreži te partnerstvima i financijskim mogućnostima. Problemi s proizvodnjom Tesla Modela 3, kao i prilično upitne financijske mogućnosti su  faktori koji su utjecali na prilično loš plasman tvrtke kroz nekoliko godina.

BMW i3s

Zanimljivo je i kako na listi nema još nekih proizvođača kao što su Hyundai-Kia, Honda i drugi, a koji imaju dovoljno znanja i mogućnosti da budu visoko na ljestvici.

Ključne riječi:
električni automobil
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 15. rujan 1909.

9-15-1909  Imaginarni patent

Imaginarni patent

Henry Ford izgubio je parnicu protiv George Seldena u kojoj je tvrdio da ovaj nema pravo na patent na motorno vozilo. Dvije godine kasnije to pravo je ukinuto jer se saznalo da Selden nikada nije namjeravao izgraditi automobil koji je prijavio 1895. godine

vs