Vidiauto Novosti Najave Kraj vladavine Tesla električnih vozila

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 31.07.2018. 06:03

Kraj vladavine? 

Hoće li u sljedećih par godina konkurencija prestići Teslu?

Kraj vladavine Tesla električnih vozila

Tesla slovi kao pionir proizvođač električnih automobila, i iako stalno na lošem glasu, još uvijek vlada tim tržištem.

Iako Tesla još uvijek dobro stoji i vlada tržištem električnih automobila, prema prognozama PA Consulting Groupe to neće biti još dugo. Tamo predviđaju kako će još i sljedeća godina biti u znaku Tesle, no već 2021. godine prognoziraju kako će doći do velikih promjena.

Tesla Model S

Tada bi primat trebala preuzeti Daimler sa svojim brendovima Mercedes-Benz i Smart, a odmah iza njega bi se trebao naći BMW koji užurbano radi na elektrifikaciji svojih modela.

Mercedes-Benz S560e

Na trećem mjestu bi se trebala naći alijansa Renault – Nissan – Mitsubishi, a već sad Renault ima najprodavaniji električni automobil u Europi – Zoe! Iza ove alijanse će se, prema prognozama, naći Volkswagen grupa. Iza njih su se još smjestili Volvo i Toyota, a za Teslu je prognozirano tek 7. mjesto u tom poretku.

Renault Zoe Intens R90 FP 10

Ova predviđanja su temeljena na strategijama proizvođača, tehnologiji baterija, distributerskoj i servisnoj mreži te partnerstvima i financijskim mogućnostima. Problemi s proizvodnjom Tesla Modela 3, kao i prilično upitne financijske mogućnosti su  faktori koji su utjecali na prilično loš plasman tvrtke kroz nekoliko godina.

BMW i3s

Zanimljivo je i kako na listi nema još nekih proizvođača kao što su Hyundai-Kia, Honda i drugi, a koji imaju dovoljno znanja i mogućnosti da budu visoko na ljestvici.

Ključne riječi:
električni automobil
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.