Vidiauto Novosti Najave Ovo je Toyota Corolla Touring Sports

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 05.09.2018. 06:26

Novi karavan 

598 litara prtljažnika nudi nova Toyota Corolla Touring Sports

Ovo je Toyota Corolla Touring Sports

Na Salonu automobila u Parizu posjetitelji će moći vidjeti novu generaciju Toyote Corolle u karavanskoj izvedbi, odnosno Touring Sports izvedbi, kako je u Toyoti nazivaju.

Prije tjedan dana je Toyota najavila kako povlači ime Auris, te kako će se nova generacija tog modela svuda u svijetu zvati Corolla, a nakon verzije s 5 vrata sada je predstavljena i karavan Touring Sports izvedba.

Toyota Corolla Touring Sports

I Toyota Corolla Touring Sports je napravljena na TNGA (Toyota New Global Architecture) GA-C platformi, a za razliku od kompaktne izvedbe nudi međuosovinski razmak od 2.700 mm, radi čega bi trebala imati najprostraniju stražnju klupu u klasi, barem prema Toyotinim informacijama.

Toyota Corolla Touring Sports interijer

Kao što je već bilo najavljeno prilikom predstavljanja kompaktne verzije, ni Corolla Touring Sports neće u ponudi imati dizel motore, već isključivo benzinske i hibridne verzije. Osnovni motor čini 116 KS snažan 1,2-litreni benzinac, te 1,8-litreni hibrid sa 122 KS i 2,0-litreni 180 KS snažan hibrid.

Toyota Corolla Touring Sports prtljažnik

Osim svega nabrojanog, prednost nove Corolle Touring Sports je i velik prtljažnik koji u osnovnom obliku nudi čak 598 litara prtljažnog prostora, što je važna stavka prilikom kupovine ovog automobila. Osim toga se nudi i s četiri bi-tone kombinacije boja, odnosno četiri boje je moguće kombinirati s crnim krovom. Nova Toyota Corolla Touring Sports bi trebala stići u salone do kraja godine, no cijene još nisu poznate. Očekujemo kako će osnovni model startati od oko 135.000 kuna.

Ključne riječi:
Corolla Touring Sports Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 23. rujan 1897.

9-23-1897 Prva smrtna žrtva prometa u Velikoj Britaniji

Prva smrtna žrtva prometa u Velikoj Britaniji

Devetogodišnji Stephen Kempton poginuo je na današnji dan u prometnoj nezgodi na cesti Stockmar u blizini Hackneya. Dječak se švercao na vanjskom dijelu taksija i prilikom toga izgubio ravnotežu te pao pod kotače automobila.

vs