Vidiauto Novosti Najave Toyota Supra je sve bliže proizvodnji

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 06.07.2018. 06:19

Dolazi uskoro 

Toyota je najavila novu Supru za Goodwood festival brzine

Toyota Supra je sve bliže proizvodnji

Jučer je Toyota na svom Twitter profilu objavila prvu službenu fotografiju nove Supre, koju će ovako zamaskiranu prikazati javnosti na Goodwood festivalu brzine.

U kolovozu će biti 16. godišnjica prestanka posljednje, četvrte generacije Supre, koja je u ono vrijeme bila vrlo atraktivan automobil. Toyota je baš u to vrijeme prestajala s proizvodnjom svih svojih sportskih automobila, pa je svijet ostao bez jedne ovakve ikone.

Toyota GR Supra Racing Concept

Toyota GR Supra Racing Concept

No, vremena se mijenjaju, pa su tako i u Toyoti odlučili oživjeti naziv Supra, a nov model je već blizu serijske proizvodnje. Tako će svi oni koji od 12. od 15.07. posjete Goodwood festival brzine u Velikoj Britaniji imati prilike vidjeti novu Supru, odnosno barem njenu zamaskiranu verziju koju vidite i na naslovnoj fotografiji.

Toyota GR Supra Racing Concept straga

Toyota GR Supra Racing Concept

Toyota novu Supru razvija u suradnji s BMW-om, tako de će novi Z4 roadster i Supra ispod lima biti isti automobili. Toyota najavljuje kako će nova Supra imati raspored težine 50:50, a sve će biti popraćeno sa sloganom „Legenda se vraća!“.

Toyota GR Supra Racing Concept sa strane

Toyota GR Supra Racing Concept

Još uvijek nema službenih informacija o motoru koji će se ugrađivati u Supru, no šuška se o BMW 3,0-litrenom šestcilindričnom turbu koji će biti uparen s 8-brzinskim automatskim mjenjačem. Pogon će biti na stražnje kotače, a u unutrašnjosti se očekuje digitalna instrument ploča.

Toyota Supra 4. generacije

Toyota Supra, 4. generacija

Hoće li nova Toyota Supra biti dostojan zamjenik prethodnika ili ne, pokazat će vrijeme. Nadamo se kako Toyota neće razočarati!

Toyota Supra 4. generacije straga

Toyota Supra, 4. generacija

Ključne riječi:
Supra Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs

.::.