Vidiauto Novosti Najave Toyota Camry ponovno dolazi u Europu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 26.06.2018. 06:24

Povratak 

Već sljedeće godine Toyota vraća limuzinu Camry u Europu

Toyota Camry ponovno dolazi u Europu

Nakon 14 godina, Toyota će početkom sljedeće godine na europskom tržištu ponovo ponuditi svoju veliku limuzinu Camry.

Kada sljedeće godine u Europi započne prodaja Toyote Camry, bit će to osmi model Toyote u hibridnoj verziji, a najkasnije usporedno s time ćemo ostati bez modela Avensis, koji se u posljednje vrijeme prodaje sve slabije.

Toyota Camry straga

Najnovija generacija modela Camry predstavljena je prošle godine, tvorničke oznake XV70, a riječ je o osmoj generaciji tog modela. Toyota Camry je duga 4.880 mm, široka je 1.840 mm i visoka 1.440 mm, dok međuosovinski razmak broji 2.820 mm.

Toyota Camry sa strane

Za europsko tržište će nova Toyota Camry biti ponuđena samo u hibridnoj verziji, a pod haubom će biti smješten 2,5-litreni četverocilindraš koji u kombinaciji s hibridnim motorom nudi snagu od 208 KS.

Toyota Camry interijer

Unutrašnjost nije tipičnog Toyota dizajna, pri tome mislimo prilično konzervativna, već je prilično slobodnog dizajna, a posebice se to odnosi na središnju konzolu. Njome dominira zaslon osjetljiv na dodir, ali su dodane i fizičke tipke s prečacima za najčešće potrebne funkcije. Instrumentalna ploča pak ima klasični brzinomjer i brojač okretaja, a između njih se nalazi dodatan ekran s prikazom informacija.

Toyota Avensis

Posljednja generacija Avensisa u Europi

Godišnje se u svijetu proda više od 700.000 primjeraka modela Camry, a iako Toyota nije objavila koliku prodaju očekuju u Europi, no svakako se očekuje da će prodaja biti bolja od 25.000 primjeraka, koliko je Avensis prodan u 2017. godini. Samo za usporedbu, najbolja godina za Avensis u Europi je bila 2004. kada je bilo prodano preko 142.000 primjeraka.

Ključne riječi:
Camry Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 2. ožujak 1918.

Umro osnivač Tatre

Hans Ledwinka, inženjer koji je osnovao tvrtku Tatra, umro je na današnji dan u Muenchenu, Njemačka, u 89. godini.

vs

.::.