Vidiauto Novosti Najave Toyota T-Mate za veću sigurnost na cesti

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.12.2021. 04:43

Toyota T-Mate: novi naziv sustava za sigurnost i pomoć vozaču

Toyota T-Mate za veću sigurnost na cesti

Toyota T-Mate je naziv za lepezu Toyotinih sigurnosnih sustava i naprednih sustava za pomoć vozaču (ADAS), a novi naziv odražava razvoj sustava za vozila koji pomažu vozaču, putnicima i ostalim sudionicima u prometu te ih štite.

Toyota je posvećena primjeni najviših sigurnosnih standarda u svojim vozilima te stalno pronalazi načine korištenja novih tehnologija za izbjegavanje nezgoda i unapređivanje zaštite vozača, putnika i ostalih sudionika u prometu. Taj je pristup iznjedrio novu generaciju naprednih sustava za pomoć vozaču (Advanced Driver Assistance Systems - ADAS) koji imaju sve veću ulogu u povećavanju sigurnosti korištenja vozila. Najavljujući širenje svojih aktivnosti na području sigurnosti, Toyota predstavlja Toyota T-Mate, lepezu za sve sigurnosne i ADAS sustave. Toyota T-Mate obuhvaća niz sustava namijenjenih povećavanju sigurnosti u mnogim situacijama u vožnji, od preciznog parkiranja do vožnje po gradskim ulicama i autocestama.

Toyota T-Mate_01

U evoluciji sigurnosne tehnologije sve se više koriste senzori, radari i kamere za stalno praćenje. I to ne samo praćenje rada vozila već i okolnog prometa i okruženja, tako da upozoravaju vozača na moguće opasnosti i po potrebi aktiviraju kontrolu kočenja, upravljanja i papučice akceleratora s ciljem sprječavanja ili ublažavanja nezgoda. Kako se automobilska industrija sve više usmjerava na buduću automatiziranu i autonomnu vožnju lepeza sustava Toyota T-Mate omogućava Toyoti da na posve novi način ukazuje na praktične prednosti ADAS sustava. Isto tako, T-Mate objašnjava prednosti ADAS-a na način prihvatljiviji korisnicima – Toyota vas stalno čuva.

Toyota T-Mate_02

T-Mate objedinjuje Toyota Safety Sense sustav s drugim aktivnim sustavima za pomoć u vožnji i pri parkiranju, koji ne samo da vožnju čine jednostavnijom i sigurnijom već i štite sve osobe u vozilu i ostale sudionike u prometu u raznim situacijama. Predsudarni sustav za detekciju sudara sada po prvi put nudi funkciju blokade ubrzavanja (Acceleration Suppression) pri niskim brzinama, funkciju pomoći pri vožnji kroz križanja (Intersection Cut-In Traffic Assist), kao i unaprijeđene funkcije detekcije nadolazećih vozila (Oncoming Traffic Detection) i pomoći pri skretanju u križanjima (Intersection Turn Assist).Od ostalih Toyota Safety Sense funkcija, tu su EDSS sustav zaustavljanja vožnje u nuždi (Emergency Driving Stop System) i sustav OTA (Over The Air) ažuriranja koji ažurira funkcije i dodaje nove tijekom vijeka trajanja modela. Toyota T-Mate se razlikuje ovisno o funkcijama koje su dostupne za pojedini model i/ili razinu opreme.

Ključne riječi:
budućnost sigurnost T-Mate Toyota Toyota Safety Sense
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs

.::.