Vidiauto Novosti Najave Toyota T-Mate za veću sigurnost na cesti

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.12.2021. 04:43

Toyota T-Mate: novi naziv sustava za sigurnost i pomoć vozaču

Toyota T-Mate za veću sigurnost na cesti

Toyota T-Mate je naziv za lepezu Toyotinih sigurnosnih sustava i naprednih sustava za pomoć vozaču (ADAS), a novi naziv odražava razvoj sustava za vozila koji pomažu vozaču, putnicima i ostalim sudionicima u prometu te ih štite.

Toyota je posvećena primjeni najviših sigurnosnih standarda u svojim vozilima te stalno pronalazi načine korištenja novih tehnologija za izbjegavanje nezgoda i unapređivanje zaštite vozača, putnika i ostalih sudionika u prometu. Taj je pristup iznjedrio novu generaciju naprednih sustava za pomoć vozaču (Advanced Driver Assistance Systems - ADAS) koji imaju sve veću ulogu u povećavanju sigurnosti korištenja vozila. Najavljujući širenje svojih aktivnosti na području sigurnosti, Toyota predstavlja Toyota T-Mate, lepezu za sve sigurnosne i ADAS sustave. Toyota T-Mate obuhvaća niz sustava namijenjenih povećavanju sigurnosti u mnogim situacijama u vožnji, od preciznog parkiranja do vožnje po gradskim ulicama i autocestama.

Toyota T-Mate_01

U evoluciji sigurnosne tehnologije sve se više koriste senzori, radari i kamere za stalno praćenje. I to ne samo praćenje rada vozila već i okolnog prometa i okruženja, tako da upozoravaju vozača na moguće opasnosti i po potrebi aktiviraju kontrolu kočenja, upravljanja i papučice akceleratora s ciljem sprječavanja ili ublažavanja nezgoda. Kako se automobilska industrija sve više usmjerava na buduću automatiziranu i autonomnu vožnju lepeza sustava Toyota T-Mate omogućava Toyoti da na posve novi način ukazuje na praktične prednosti ADAS sustava. Isto tako, T-Mate objašnjava prednosti ADAS-a na način prihvatljiviji korisnicima – Toyota vas stalno čuva.

Toyota T-Mate_02

T-Mate objedinjuje Toyota Safety Sense sustav s drugim aktivnim sustavima za pomoć u vožnji i pri parkiranju, koji ne samo da vožnju čine jednostavnijom i sigurnijom već i štite sve osobe u vozilu i ostale sudionike u prometu u raznim situacijama. Predsudarni sustav za detekciju sudara sada po prvi put nudi funkciju blokade ubrzavanja (Acceleration Suppression) pri niskim brzinama, funkciju pomoći pri vožnji kroz križanja (Intersection Cut-In Traffic Assist), kao i unaprijeđene funkcije detekcije nadolazećih vozila (Oncoming Traffic Detection) i pomoći pri skretanju u križanjima (Intersection Turn Assist).Od ostalih Toyota Safety Sense funkcija, tu su EDSS sustav zaustavljanja vožnje u nuždi (Emergency Driving Stop System) i sustav OTA (Over The Air) ažuriranja koji ažurira funkcije i dodaje nove tijekom vijeka trajanja modela. Toyota T-Mate se razlikuje ovisno o funkcijama koje su dostupne za pojedini model i/ili razinu opreme.

Ključne riječi:
budućnost sigurnost T-Mate Toyota Toyota Safety Sense
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs