Vidiauto Novosti Najave Slovenski Petrol preuzeo domaći Crodux

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 16.01.2021. 06:33

Slovenski Petrol preuzeo domaći Crodux

Slovenski Petrol preuzeo domaći Crodux

Na Ljubljanskoj burzi je objavljeno kako je naftna kompanija Petrol u potpunosti preuzela domaći Crodux, što uključuje i 91 benzinsku postaju po čitavoj Hrvatskoj.

Jučer je s Ljubljanske burze stigla vijest kako je slovenska naftna kompanija Petrol u potpunosti preuzela domaći Crodux, čiji je dosadašnji vlasnik bio Ivan Čermak. Trenutno nisu objavljene informacije o vrijednosti transakcija, no neki nagađaju kako je riječ o iznosu većem od 200 milijuna eura.

crodux benzinska

Nakon preuzimanja 91 Croduxove benzinske postaje, Petrol će imati više od 200 prodajnih mjesta u Hrvatskoj, a time bi im tržišni udio narastao s 13 % na 23 %. Osim toga, Petrol preuzima i čitavo ostalo poslovanje Croduxa, uključujući i skladišta u Omišlju i Zadru.

petrol_benzinska_01

Naravno, ovu transakciju još mora odobriti Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, a to bi moglo potrajati do godinu dana. Tvrtka Crodux trenutno zapošljava 1.150 radnika, a 2019. godinu je završio s prihodima od 5,6 milijardi kuna, a neto dobit tvrtke je iznosila 142 milijuna kuna.

Fotografije preuzete sa službenih stranica Petrola i Croduxa.

Ključne riječi:
benzinska postaja Crodux Petrol
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam




Na dan: 1. siječanj 1942.

1-1-1942 Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Kongres SAD-a zabranio je prodaju novih automobila i komercijalnih vozila civilima. Do kraja mjeseca svi su se proizvođači u SAD-u prebacili na vojnu proizvodnju te je proizvodnja civilnih automobila u potpunosti zaustavljena.

vs