Vidiauto Novosti Najave Slovenski Petrol preuzeo domaći Crodux

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 16.01.2021. 06:33

Slovenski Petrol preuzeo domaći Crodux

Slovenski Petrol preuzeo domaći Crodux

Na Ljubljanskoj burzi je objavljeno kako je naftna kompanija Petrol u potpunosti preuzela domaći Crodux, što uključuje i 91 benzinsku postaju po čitavoj Hrvatskoj.

Jučer je s Ljubljanske burze stigla vijest kako je slovenska naftna kompanija Petrol u potpunosti preuzela domaći Crodux, čiji je dosadašnji vlasnik bio Ivan Čermak. Trenutno nisu objavljene informacije o vrijednosti transakcija, no neki nagađaju kako je riječ o iznosu većem od 200 milijuna eura.

crodux benzinska

Nakon preuzimanja 91 Croduxove benzinske postaje, Petrol će imati više od 200 prodajnih mjesta u Hrvatskoj, a time bi im tržišni udio narastao s 13 % na 23 %. Osim toga, Petrol preuzima i čitavo ostalo poslovanje Croduxa, uključujući i skladišta u Omišlju i Zadru.

petrol_benzinska_01

Naravno, ovu transakciju još mora odobriti Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, a to bi moglo potrajati do godinu dana. Tvrtka Crodux trenutno zapošljava 1.150 radnika, a 2019. godinu je završio s prihodima od 5,6 milijardi kuna, a neto dobit tvrtke je iznosila 142 milijuna kuna.

Fotografije preuzete sa službenih stranica Petrola i Croduxa.

Ključne riječi:
benzinska postaja Crodux Petrol
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 6. ožujak 1929.

3-6-1929 Preminuo David Buick

Preminuo David Buick

Osnivač proizvođača automobila Buick, David Buick, umro je na današnji dan 1929. godine. Bivši proizvođač kada za kupaonice, Buick je prvi vlastiti automobil prodao 1904. godine.

vs