Vidiauto Novosti Najave Kraj proizvodnje za Alfa Romeo Giuliettu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.01.2021. 06:14

Alfa Romeo Giulietta se prestala proizvoditi, a naslijedit će je SUV

Kraj proizvodnje za Alfa Romeo Giuliettu

Alfa Romeo je 22. prosinca proizveo posljednji primjerak Giuliette, kompaktnog vozila koji neće dobiti nasljednika u vidu kompakta, a zamjena će biti čak dva SUV modela.

Kako smo bili i najavljivali, Alfa Romeo je prestao s proizvodnjom svojeg kompaktnog modela Giulietta. Posljednji primjerak je proizveden 22. prosinca, a kako stvari sada stoje, direktnog nasljednika neće biti, no Alfa bi već sljedeće godine trebala predstaviti novi SUV model Tonale, koji bi trebao naslijediti ova model.

190301_Alfa_Romeo_04_Giulietta_Super_3

Podsjetimo se, Giulietta je prije više od 10 godina naslijedila model 147, a dotjerana je tri puta – 2014., 2016. i 2019. godine, no bez obzira na i dalje privlačan izgled, sve teže se nosila s konkurencijom. Najbolja godina joj je bila 2011. kada je prodano gotovo 79.000 primjeraka, dok je 2019. godine prodana u 16.000 primjeraka.

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD 120 TCT (6)

Osim SUV-a Tonale, Alfa Romeo radi i na nešto manjem SUV modelu, a sve je izglednije kako će stići i njegova potpuno električna izvedba. Platforma ovog modela će biti eCMP kakvu već koristi Peugeot e-2008, no Alfina izvedba bi trebala nuditi više snage i bolje performanse.

190305_Alfa-Romeo_Tonale-Concept_01

Što se pak modela Tonale tiče, on bi trebao biti ponuđen u plug-in hibridnoj izvedbi, ali i s benzinskim motorima, a moguće je da će u ponudi biti i jedan dizelaš. Što se plug-in hibridne izvedbe tiče, vjerojatno će biti riječ o sustavu poznatom iz nedavno predstavljenih modela Renegade i Compass, a nudit će se u izvedbi sa 190 KS i s 240 KS.

Alfa Romeo Giulietta straga

Automobilski svijet ostaje bez još jednog kompaktnog modela na uštrb sveprisutnih SUV-ova, no tko zna, možda se jednom vrati moda, pa i Alfa Romeo predstavi novi kompakt.

Ključne riječi:
Alfa Romeo Giulietta Kompakt
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 6. srpanj 1955.

Kontrola razine smoga

U SAD-u je donesena uredba Federal Air Pollution Control Act kojom se po prvi puta u svijetu država uključila u analize i kontrole zagađenja koje uzrokuju automobili. Sedam godina kasnije SAD kao prvi ulaže novac u borbu protiv auto zagađenja.

vs