Vidiauto Novosti Najave Ovo je unutrašnjost novog Qashqaija

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.12.2020. 06:24

Najava 

Otkriven je izgled unutrašnjosti potpuno novog Nissana Qashqai

Ovo je unutrašnjost novog Qashqaija

Nissan je objavio prve fotografije unutrašnjosti treće generacije Qashqaija, koji će stići u prvoj polovici sljedeće godine, a donosi napredne tehnologije, kvalitetnije materijale i veću prostranost.

Povezana, udobna i dominantna, riječi su koje Nissan spominje prilikom predstavljanja unutrašnjosti treće generacije Qashqaija. Nissan je na temelju povratnih informacija od kupaca tijekom gotovo 15 godina prodaje ovog modela razvio novi Qashqai koji je u potpunosti usmjeren na kupce. 

New Qashqai Interior 5-source

Nakon što je nedavno prikazao teaser u vidu jedne fotografije, sada su objavljene fotografije unutrašnjosti novog Qashqaija. Koliko je vidljivo na prilično tamnim fotografijama, volan je ostao dizajnerski karakterističan za Nissan, no iza njega je smještena 12,3-inčna digitalna instrument ploča koju je u potpunosti moguće konfigurirati pomoću novog okretnog gumba na upravljaču. Novost je i 10,8-inčni head-up zaslon, koji je najveći u klasi, a može prikazivati razne informacije.

New Qashqai Interior 6-source

Na vrh središnje konzole postavljen je novi 9-inčni zaslon s podrškom za bežično povezivanje sa sustavima Android Auto i Apple CarPlay. Tu je i mogućnost prilagodbe postavki za svakog vozača, a za kvalitetnu reprodukciju zvuka brine se Bose Premium audio sustav s 10 zvučnika i Acoustimass subwoofer.

New Qashqai Interior 1-source

Tu je i podrška za Google Assistant i Amazon Alexa, a aplikacijom NissanConnect možete upravljati funkcijama vozila kao što su truba i svjetla te daljinsko otključavanje i zaključavanje vozila, a mogu se postaviti i pametna upozorenja, kao što su ograničenje brzine, vrijeme i parkirna zona, s obavijestima ako vozilo prekorači zadane parametre. Tu su i izvještaji o stanju vozila, a mogu se pregledavati i povijest i analiza vožnji koje korisnicima pružaju uvid u ukupno prijeđenu udaljenost i vrijeme provedeno na putu.

New Qashqai Interior 3-source

Dok ne upotrebljavaju navigaciju telefona, vozačima je dostupan sustav TomTom 3D Maps & Live Traffic s naprednim značajkama kao što je ažuriranje karata putem interneta, stanje u prometu u stvarnom vremenu, Google Street View, prikaz lokacija kamera za nadzor brzine i prikaz cijena goriva. Vozači preko aplikacije mogu pristupiti i navigaciji Door-to-Door Navigation te locirati svoje vozilo s pomoću funkcije My Car Finder.

New Qashqai Interior 8-source

Za udobno putovanje tu su USB-A i USB-C priključci sprijeda, ali i straga, a bežični punjač koji je smješten u središnju konzolu puni snagom od 15 W i dovoljno je velik i za najveće mobitele. Svi zvukovi obavijesti u kabini su pak razvijeni s japanskim studijem za razvoj videoigara Bandai Namco. Tu je i veća prostranost, pa su tako putnici na stražnjim sjedalima za koljena dobili dodatnih 28 mm prostora, a povećan je razmak i između vozača i suvozača. Tu su i novi materijali na sjedalima, pa je tako za proizvodnju novog dizajna napa kože potrebno 25 dana, a za vezanje novog 3D dijamantnog uzorka potrebno je više od 60 minuta. Sjedala mogu biti i masažna, a rad im se može podesiti i pomoću aplikacije.

New Qashqai Interior 4-source

U odnosu na prethodnika prtljažnik je narastao za 50 litara, a podnica prtljažnika je spuštena za 20 mm, a vrata prtljažnika mogu biti električna. Nissan je doradio i praktične pretince u unutrašnjosti, pa tako sada u vrata stanu i boce od 1,5 litara u usporedbi od svega pola litre koliko stane u aktualni model. Ostali detalji će biti objavljeni naknadno.

Ključne riječi:
najava Nissan Qashqai SUV unutrašnjost
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs