Vidiauto Novosti Najave Ovo je potpuni novi Grand Cherokee L

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 12.01.2021. 05:25

Nikad veći i prostraniji Grand Cherokee: s dodatkom L u nazivu nudi i 7 sjedala

Ovo je potpuni novi Grand Cherokee L

Jeep je predstavio novu inačicu modela Grand Cherokee koja je u nazivu dobila slovo L i nudi novi dizajn, a glavna novost je ponuda tri reda sjedala za 7 putnika.

Jeep u posljednje vrijeme predstavlja mnogo noviteta, a jedan od većih je i jedna potpuno novi model - Grand Cherokee L. Riječ je o trenutno najvećem modelu ovog proizvođača, a u odnosu na standardni Grand Cherokee donosi povećanu dužinu, povećan međuosovinski razmak, novi dizajn i isključivo V6 i V8 motore.

2021 Jeep Grand Cherokee L_01

Riječ je o 3,6-litrenom V6 motoru koji raspolaže s maksimalnom snagom od 290 KS i pritom nudi i 348 Nm okretnog momenta, a u ponudi je i snažniji HEMI motor, a riječ je o 5,7-litrenom V8 koji raspolaže s maksimalnom snagom od 357 KS i pritom nudi i 529 Nm okretnog momenta. Mjenjač je automatski s osam brzina, a serijski dolazi s pogonom na dva kotača, dok je pogon na sva četiri kotača u opciji.

2021 Jeep Grand Cherokee L_02

Grand Cherokee L je duži od standardnog Grand Cherokeeja za 38,4 cm i mjeri ukupno 520,4 cm , dok je međuosovinski razmak narastao za 17,4 cm na ukupno 309 cm. To je rezultiralo s puno više prostora u kabini, a omogućilo je i smještaj trećeg reda sjedala.

2021 Jeep Grand Cherokee L_05

Tako s preklopljenim trećem redom sjedala prtljažnik ima obujam od 1.328 litara, a preklapanjem drugog i trećeg reda dobiva se u potpunosti ravna utovarna površina i čak 2.396 litara korisnog obujma.

2021 Jeep Grand Cherokee L_04

Putnike očekuje luksuzno uređenje s kožnim sjedalima i kvalitetnim materijalima, a tu je i 10,25-inčna digitalna instrument ploča te 10,1-inčni središnji infotainment zaslon s Uconnect 5 softverom. Tu je i niz senzora koji pomažu vozaču u vožnji, a putnici će moći uživati i u vrhunskom zvuku.

2021 Jeep Grand Cherokee L_03

Jeep je još jedino ostao dužan objaviti cijenu ovog modela koji u prodaju kreće na proljeće, s time da europski kupci ovaj model vjerojatno neće moći kupiti, osim ako ga sami ne dovezu.

Ključne riječi:
Grand Cherokee L HEMI Jeep SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. veljača 1955.

Rodio se Profesor

Na današnji dan u Saint-Chamondu, Francuska, rođen je Alain Prost, višestruki prvak Formule 1 i vozač s najviše GP pobjeda. Fanovi ga od milja zovu 'Profesor', po svom kalkuliranom stilu vožnje.

vs

.::.