Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je Ford Focus Active Wagon

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.11.2018. 06:18

Povišeni karavan 

Karavan za avanturiste: Ford Focus Active Wagon

Predstavljen je Ford Focus Active Wagon

Nakon modela Ka+ Active i Fieste Active, Ford je predstavio i novu generaciju Focusa karavana u Active izvedbi.

Potražnja za povišenim automobilima ne jenjava, pa je Ford odlučio ponuditi još jedan takav model. Riječ je o karavanskoj verziji novog Focusa koja je dobila povećan odmak od tla od 30 mm sprijeda i 34 mm straga, a na tržištu će se naći pod imenom Ford Focus Active Wagon.

Ford Focus Active Wagon straga

Kao što se od ovakvog vozila očekuje, tu su i crne plastične zaštite oko čitavog vozila, a birati možete između 17 i 18-inčnih aluminijskih naplataka, no pogon na sve kotače ne možete ni naručiti.

Ford Focus Active Wagon sprijeda

Doduše, možete birati između nekoliko modova vožnje – Normal, Sport i Eco, a za ovu verziju su dodani još i Slippery (mod za sklisku cestu s posebno podešenim ESP-om i sustavom protiv proklizavanja kotača za lakšu vožnju na snijegu, ledu i blatu) te Trail (pomaže pri vožnji na mekim površinama kao što je pijesak).

Ford Focus Active Wagon sa strane

U ponudi su četiri motora, od toga su dva benzinska i dva dizel. Ponudu započinje 1,0-litreni turbo benzinac sa 125 KS i prosječnom potrošnjom od 4,8 l/100 km, a slijedi ga 1,5-litreni turbo benzinac sa 150 KS s prosječnom potrošnjom od 5,3 l/100 km. Dizel ponuda započinje 1,5-litrenim turbo dizelom sa 120 KS prosječne potrošnje od 3,5 l/100 km, a završava s dvolitrenim turbo dizelom koji raspolaže sa 150 KS i koji ima prosječnu potrošnju od 4,4 l/100 km.

Ford Focus Active Wagon interijer

Unutrašnjost se u odnosu na ''običnu'' verziju nije mijenjala, a Ford Focus Active Wagon bi u prodaju trebao stići do kraja godine, po još nepoznatim cijenama.

Ključne riječi:
Active Wagon Focus Ford
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 2. ožujak 1918.

Umro osnivač Tatre

Hans Ledwinka, inženjer koji je osnovao tvrtku Tatra, umro je na današnji dan u Muenchenu, Njemačka, u 89. godini.

vs

.::.