Vidiauto Novosti Najave Redizajniran je i Volkswagen Passat

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.02.2019. 05:35

Ženeva 2019. 

Redizajnirani Volkswagen Passat spreman je za Ženevu

Redizajniran je i Volkswagen Passat

Passat u redizajniranom obliku spreman je i za tržište Europe, a ujedno je i prvi Volkswagen koji nudi poluautomatsku vožnju pri svim brzinama.

Kao šećer na kraju, redizajnirani Passat stići će i na europsko tržište ovog ljeta, četiri i pol godine nakon premijere ove generacije. Kao i kod prijašnjih generacija, redizajn je decentan i samo dobri poznavaoci modela će primijetiti razlike. Tako se s prednje strane mogu uočiti prednja svjetla nešto drugačijeg oblika, ali i novi prednji branik, dok su straga promjene na donjem cijelu branika i otvorima za auspuh, a natpis Passat je sada centriran na poklopcu prtljažnika, odmah ispod VW znaka.

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat

U ponudi će biti 1,5-litreni TSI benzinac najveće snage 150 KS, te dvolitreni TSI benzinac koji će dolaziti u dvije izvedbe – sa 190 KS i s 272 KS. Ponuda dizelskih motora nudi više izbora, odnosno, može se izabrati između 1,6-litrenog TDI motora sa 120 KS, 2,0-litrenog TDI Evo sa 150 KS i dvolitrenog TDI u izvedbama sa 190 KS i 240 KS.

Volkswagen Passat GTE interijer

Volkswagen Passat GTE interijer

U unutrašnjosti nas pak dočekuje novi upravljač i nova 11,7-inčna digitalna instrumentna ploča, ali i kvalitetniji materijali te nove presvlake sjedala. U Passat se ugrađuje i poboljšani MIB3 multimedijalni sustav s podrškom za glasovno upravljanje, a zasloni na središnjoj konzoli dolaze u veličinama od 6,5-inča, 8,0 inča i 9,2 inča. Sustav nudi bežično povezivanje putem sustava Apple CarPlay, a zahvaljujući ugrađenom SIM karticom uvijek je online.

Volkswagen Passat Alltrack

Volkswagen Passat Alltrack

Tu je i veći izbor boja, točnije uz Passat dolaze tri nove boje – Bottle zelena, Lapiz plava i Sand zlatna, a u ponudi su i novi aluminijski naplatci u veličinama do 19 inča. Ugrađeni su i poboljšani sustavi pomoći vozaču, a ističe se Travel Assist koji nudi poluautomatsko upravljanje pri brzinama do 210 km/h.

Volkswagen Passat GTE Variant straga

Volkswagen Passat GTE Variant

U ponudi se nalazi i Volkswagen Passat GTE, odnosno hibridna plug-in izvedba Passata koja kombinira 1,4-litreni benzinski TSI i električni motor. Ukupna snaga ovog modela je 218 KS, a ugrađena je baterija snage 13 kWh, koja bi trebala omogućiti autonomiju do 55 km.

Volkswagen Passat GTE

Volkswagen Passat GTE

Da sumiramo, redizajnirani Passat je moguće dobiti kao klasičnu limuzinu ili karavan, ali i kao Passat Alltrack – povišenu izvedbu karavanske inačice te kao Passat GTE u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi. Prodaja kreće već ovog ljeta, a javnost će sve verzije moći vidjeti na predstojećem Salonu automobila u Ženevi, dok će cijene biti naknadno objavljene.

Volkswagen Passat Variant

Volkswagen Passat Variant

Ključne riječi:
hibrid Passat Passat Alltrack Passat GTE Volkswagen Ženeva Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.