Vidiauto Novosti Najave Honda priprema prototip modela Urban EV

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.01.2019. 06:19

Ženeva 2019. 

Za Ženevu Honda priprema predserijsku verziju modela Urban EV

Honda priprema prototip modela Urban EV

Honda očekuje kako će do 2025. godine dvije trećine njene Europske prodaje biti električni automobili.

Nakon što je 2007. godine na Salonu automobila u Frankfurtu bio predstavljen kao koncept, ove godine će na Salonu automobila u Ženevi Honda predstaviti i prototip modela Urban EV Concept, odnosno njegovu predserijsku izvedbu.

128031_Urban_EV_Concept

Honda Urban EV Concept

Naslovna fotografija u obliku skice najavljuje novi model, dok na fotografijama gledate koncept od prije dvije godine. Vjerojatno će njegova premijera biti na Salonu automobila u Frankfurtu, pošto je Honda najavila serijsku proizvodnju u drugoj polovici godine.

113875_Honda_Urban_EV_Concept_unveiled_at_the_Frankfurt_Motor_Show

Honda Urban EV Concept

Za sada nema nikakvih dodatnih informacija o ovom modelu, pa ni to kako će se u konačnici zvati novi model, no iz Honde očekuju kako će godišnje u Europi prodati oko 5.000 primjeraka ovog modela.

128033_Urban_EV_Concept

Honda Urban EV Concept

Očekujemo kako će dužina novog električnog modela biti do 4 metra, a imat će 5 vrata i bit će registriran za prijevoz 5 osoba, odnosno bit će tipičan predstavnik gradske klase.

128034_Urban_EV_Concept

Honda Urban EV Concept

Pošto je riječ o gradskom modelu, autonomija ne bi trebala biti velika, ali očekuje se kako će imati minimalni domet od oko 250 kilometara.

126084_Urban_EV

Honda Urban EV Concept

Honda Urban EV koncept je izgledom zanimljiv automobil i nadamo se kako će serijski model zadržati ljepuškaste crte koncepta, a već za malo više od mjesec dana ćemo vidjeti i predserijski automobil, koji će pokazati koliko će originalnog dizajna ostati na serijskom modelu.

Ključne riječi:
električni automobil električno vozilo Honda Urban EV concept
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.