Vidiauto Novosti Najave Uskoro nasljednici Citroena C4 i C5

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 29.05.2018. 06:16

Nove generacije 

Tijekom 2020. dolaze nasljednici Citroena C4 i C5

Uskoro nasljednici Citroena C4 i C5

Citroen će kroz dvije godine predstaviti nasljednike svojih nedavno ugašenih modela C4 i C5, a novi modeli će biti tipični predstavnici svojih klasa.

Citroen je tijekom prošle godine prestao proizvoditi svoje modele C5 i C4, a nasljednike nije predstavio. Doduše, kao nasljednik modela C4 je ponuđen redizajnirani C4 Cactus koji je upravo stigao na naše tržište.

Citroen C4

Citroen C4 - proizvodnja je prestala prošle godine

No izgleda kako će se Citroen C4 uskoro vratiti s novom generacijom, barem je tako potvrdila Linda Jackson, generalna direktorica Citroena. Nova generacija modela C4 bit će bazirana na novom Peugeotu 308, a novi model će biti puno hrabrije dizajniran i biti velika opasnost konkurenciji u klasi.

Citroen C5 CrossTourer

Citroen C5 - proizvodnja je prestala prošle godine

Zanimljiva je i najava kako će Citroen u ponudu vratiti veliku limuzinu koja će zamijeniti ugasli model C5. Vanjski i unutarnji dizajn bit će inspiriran konceptom CXperience, kojeg možete vidjeti na priloženim fotografijama, a novi model će nuditi prostranu i udobnu unutrašnjost, a novi će model biti prvenstveno pripremljen za kinesko tržište.

Citroen CXperience Concept straga

Citroen CXperience koncept

Kina je drugo najveće tržište za Citroen, a tamo je potražnja za limuzinama i dalje velika, pa se očekuje kako će novi model kasniti na europsko tržište, nešto kao što se dogodilo i s nedavno predstavljenim C5 Aircrossom.

Citroen CXperience Concept interijer

Citroen CXperience koncept

Također se očekuje kako će novi C5 biti baziran na nedavno predstavljenom Peugeotu 508, s kojim će dijeliti platformu i motore.

Ključne riječi:
C4 C5 Citroën
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 15. rujan 1909.

9-15-1909  Imaginarni patent

Imaginarni patent

Henry Ford izgubio je parnicu protiv George Seldena u kojoj je tvrdio da ovaj nema pravo na patent na motorno vozilo. Dvije godine kasnije to pravo je ukinuto jer se saznalo da Selden nikada nije namjeravao izgraditi automobil koji je prijavio 1895. godine

vs