Vidiauto Novosti Najave Uskoro nasljednici Citroena C4 i C5

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 29.05.2018. 06:16

Nove generacije 

Tijekom 2020. dolaze nasljednici Citroena C4 i C5

Uskoro nasljednici Citroena C4 i C5

Citroen će kroz dvije godine predstaviti nasljednike svojih nedavno ugašenih modela C4 i C5, a novi modeli će biti tipični predstavnici svojih klasa.

Citroen je tijekom prošle godine prestao proizvoditi svoje modele C5 i C4, a nasljednike nije predstavio. Doduše, kao nasljednik modela C4 je ponuđen redizajnirani C4 Cactus koji je upravo stigao na naše tržište.

Citroen C4

Citroen C4 - proizvodnja je prestala prošle godine

No izgleda kako će se Citroen C4 uskoro vratiti s novom generacijom, barem je tako potvrdila Linda Jackson, generalna direktorica Citroena. Nova generacija modela C4 bit će bazirana na novom Peugeotu 308, a novi model će biti puno hrabrije dizajniran i biti velika opasnost konkurenciji u klasi.

Citroen C5 CrossTourer

Citroen C5 - proizvodnja je prestala prošle godine

Zanimljiva je i najava kako će Citroen u ponudu vratiti veliku limuzinu koja će zamijeniti ugasli model C5. Vanjski i unutarnji dizajn bit će inspiriran konceptom CXperience, kojeg možete vidjeti na priloženim fotografijama, a novi model će nuditi prostranu i udobnu unutrašnjost, a novi će model biti prvenstveno pripremljen za kinesko tržište.

Citroen CXperience Concept straga

Citroen CXperience koncept

Kina je drugo najveće tržište za Citroen, a tamo je potražnja za limuzinama i dalje velika, pa se očekuje kako će novi model kasniti na europsko tržište, nešto kao što se dogodilo i s nedavno predstavljenim C5 Aircrossom.

Citroen CXperience Concept interijer

Citroen CXperience koncept

Također se očekuje kako će novi C5 biti baziran na nedavno predstavljenom Peugeotu 508, s kojim će dijeliti platformu i motore.

Ključne riječi:
C4 C5 Citroën
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.