Vidiauto Novosti Najave Limuzina Nissan Maxima prošla redizajn

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 30.11.2018. 06:13

Sportska limuzina 

Nissan Maxima: sportska limuzina koju u Europi nažalost nećemo vidjeti

Limuzina Nissan Maxima prošla redizajn

Nissanova velika limuzina Maxima se u Europi prestala prodavati početkom ovog stoljeća, no svakom generacijom postaje sve zanimljiviji automobil.

Iako se službeno u Europi prestala prodavati prije 15-ak godina, Nissan Maxima i dalje se proizvodi za ostatak svijeta, i od tada je promijenjeno nekoliko generacija. Posljednja, osma, generacija je predstavljena 2015. godine, i sad je došlo vrijeme za njen redizajn.

Nissan Maxima sa strane

Riječ je o limuzini dugoj 4.897 mm, širokoj 1.859 mm i s međuosovinskim razmakom od 2.776 mm. U Americi spada u limuzine srednje veličine, a jedan od konkurenata je i Toyota Camry, koja se sljedeće godine vraća na europsko tržište.

Nissan Maxima sprijeda

Atraktivan dizajn u redizajnu donosi nove branike, dotjerana prednja svjetla i drugačija svjetla za maglu, a tu su i novi 19-inčni aluminijski naplatci i nova boja karoserije – Sunset Drift.

Nissan Maxima interijer

U unutrašnjosti je Maxima dobila novu instrumentalnu ploču, kvalitetnije materijale i završnu obradu, ali i novi infotainment sustav. Sada su dostupni i svi najnoviji sigurnosni sustavi pomoći vozaču.

Nissan Maxima straga

Pod poklopcem motora se nalazi 3,5-litreni V6 benzinac koji raspolaže s 300 KS i 354 Nm okretnog momenta, a čitavo vozilo je podešeno za sportsku vožnju. Mjenjač je automatski – Xtronic CVT. Od 0 do 96 km/h stiže za 6,3 sekunde, dok joj je maksimalna brzina 217 km/h, a potrošnja oko 13 l na 100 km.

Nissan Maxima

Ponovi li Toyota Camry nekadašnji uspjeh, ne sumnjamo kako bi Nissan mogao ponuditi i Maximu u sljedećoj generaciji i na europskom tržištu. Do tada vam ostaje jedino da samo uvezete jedan ovakav primjerak i imate jedinstveno vozilo na našim cestama.

Ključne riječi:
Limuzina Maxima Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 24. siječanj 1907.

218 km/h na biciklu?!

Glenn Curtiss, inženjer koji je postao poznat po izrađivanju motora za bicikle, postavio je na današnji dan 1907. godine neslužbeni brzinski rekord na 'domaćem' V8 motociklu - 218 km/h.

vs