Vidiauto Novosti Najave Prva Renaultova kolekcija NFT-ova

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 14.12.2022. 04:59

Renault predstavlja svoju prvu kolekciju NFT-ova: GENR5

Prva Renaultova kolekcija NFT-ova

U čast 50. godišnjice Renaulta 5, marka će 15. prosinca ponuditi kolekciju od 1972 nezamjenjiva tokena genR5, a vlasnike očekuje jedinstveno i ekskluzivno iskustvo.

Renault najavljuje ulazak na tržište nezamjenjivih tokena (NFT) kao digitalnih potvrda o vlasništvu. Riječ je o jedinstvenim identifikatorima koje nije moguće kopirati, zamijeniti ili podijeliti na više dijelova. Ti se identifikatori bilježe na blockchainu i služe kao potvrda o autentičnosti i vlasništvu. Osim toga, dolaze u različitim oblicima: kao slika, videozapis, zvučni zapis i sl.

Renault NFT_05

Renaultova prva kolekcija nezamjenjivih tokena nadahnuta Renaultom 5, genR5, u prodaju stiže 15. prosinca ove godine. Prvi je to projekt kojim marka odaje počast stvaranju kultnog modela 70-ih! Svoju kreativnost iskazala je kroz generativnu umjetnost i stvaranje 1972 jedinstvena nezamjenjiva tokena (1972. je godina kada je Renault 5 stavljen na tržište).  Svaki od 1972 nezamjenjiva tokena raspoloživa za prodaju koncipiran je kao 9-sekundni video o Renaultu 5, popraćen ekskluzivnom naslovnicom, dinamičnim osvjetljenjem i zvučnim efektima.

Renault NFT_01

Kolekciju genR5 nadahnule su četiri kultne izvedbe modela Renault 5. Kolekcija sadržava:

-          100 NFT-ova električnog Renaulta 5, u čast 100 revolucionarnih električnih automobila proizvedenih od 1972. do 1974.

-          160 NFT-ova Renault 5 Turbo koji simboliziraju 160 KS snažan motor ovog kompakta i sportski duh marke Renault

-          450 NFT-ova Renault 5 Le Car Van koji simboliziraju broj primjeraka ovog ograničenog modela koji je proizveden u francuskoj i dizajniran za američko tržište

-          1262 NFT-a Renault 5 TL, simbola revolucije u segmentu gradskih automobila

Renault NFT_02

Svaki NFT bit će nasumično dodijeljen i vidljiv tek nakon kupnje, a kupcima će omogućiti pristup posebnim pogodnostima.  Osobe koje prvi put kupuju NFT i plaćaju tradicionalnom valutom ili bankovnom karticom te stručnjaci za internet treće generacije koji plaćaju kriptovalutom moći će si priuštiti NFT-ove iz ove kolekcije po istoj pristupačnoj cijeni.

Renault NFT_03

Na platformi R3NLT možete pratiti vijesti o prodaji ili se prijaviti kako biste primali važne obavijesti o kupnji NFT-ova genR5. Platforma bi oko projekta trebala okupiti veliku zajednicu entuzijasta, kako pravih majstora za web 3.0. tako i potpunih početnika. Renault će o svim pogodnostima redovno izvještavati preko vlastitih korisničkih profila na platformama Discord (R3NLT Discord) i Twitter (Renault_NFT). Vlasnici NFT-ova genR5 moći će sudjelovati u stvaranju kolekcionarskih proizvoda The Originals koji će zatim biti dostupni u ekskluzivnoj ograničenoj kolekciji. Osim toga, vlasnici će primati i obavijesti o novitetima iz budućih kolekcija.

Renault NFT_04

Svi vlasnici nezamjenjivih tokena genR5 automatski postaju sponzori projekta Give Me Five, budući da će 50 % prihoda od prodaje NFT-ova biti uloženo u financiranje inicijativa za informiranje javnosti. Give Me 5 je društveno odgovorni projekt marke Renault, prvenstveno namijenjen obnovi teniskih terena za mlade u radničkim četvrtima. Renault je u okviru te inicijative ove godine obnovio tri teniska terena u Marseilleu, Lyonu i Grignyju.

Ključne riječi:
GENR5 NFT R5 Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.